top banner

Doar 482.000 romani si-au asigurat locuinta printr-o polita obligatorie

04 Aprilie 2011 | Autor: Conso

Un numar de 481.748 polite obligatorii de locuinta au fost emise de la lansarea acestui timp de asigurare pana in prezent, ceea ce reprezinta numai 5,74% din total locuinte aflate in Romania.
Ritmul de subscriere a politei a revenit pe un trend ascendent in luna martie 2011, ajungand la o medie de 1.000 de polite/zi, in conditiile in care in primele 2 luni ale anului acesta scazuse la mai putin de 400 polite pe zi.
Varful a fost insa inregistrat in ultimele 2 luni din 2010, cand au fost asigurate peste 10.000 de imobile pe zi, potrivit datelor oferite de Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale (PAID).
Cele mai multe locuinte protejate prin polita obligatorie sunt situate in mediul urban (aproape 77%).
Aceasta asigurare a devenit obligatorie in 15 iulie 2010 si acopera 3 riscuri, produse ca urmare a unor dezastre naturale precum cutremur, inundatii si alunecari de teren. Ulterior, legislativul a decis ca cei care incheie o asigurare facultativa sunt scutiti de la achizitionarea uneia obligatorii suplimentar.
Hazardul din cutremure este unul dintre cele mai mari in Europa, iar inundatiile au provocat pierderi semnificative. In intervalul 2005-2010, inundatiile au provocat pagube totale de peste 3 miliarde euro (locuinte, poduri, diguri, drumuri afectate), se mai arata in comunicatul PAID.
”Potrivit legii, in cazul unui dezastru provocat de unul dintre cele trei riscuri acoperite prin PAD, cei care nu si-au asigurat locuintele nu vor mai beneficia de niciun fel de despagubiri de la bugetul de stat sau de la bugetul local pentru prejudiciile produse locuintelor”, a spus Marius Bulugea, directorul general al PAID.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Asigurari

Alte Articole

Euroins devine istorie, ce pasi trebuie sa urmeze asiguratii si pagubitii

Euroins devine istorie, ce pasi trebuie sa urmeze asiguratii si pagubitii

Un nou posibil faliment pe piata asigurarilor redeschide discutia despre modul in care ar trebui sa procedeze cei 2,8 milioane romani cu polite valabile la Euroins, iar UNSAR si BAAR au intocmit impreuna un ghid informativ pentru acestia.

22 Mar 2023 | Asigurari
Scumpirea RCA continua si in acest an

Scumpirea RCA continua si in acest an

Nota de plata in urma falimentului City Insurance continua sa creasca, iar posesorii de autovehicule vor simti si in 2023 efectele sale. ASF a anuntat in februarie o crestere medie de 16,2% a tarifelor de referinta pentru RCA.

15 Mar 2023 | Asigurari
Asigurarile private de sanatate s-au scumpit de 4 ori in 4 ani

Asigurarile private de sanatate s-au scumpit de 4 ori in 4 ani

Dupa pandemie pretul asigurarilor private de sanatate a urcat spectaculos in paralel cu scaderea severa a numarului de polite active.

01 Mar 2023 | Asigurari
Numarul politelor PAD bate pasul pe loc

Numarul politelor PAD bate pasul pe loc

In ultimii 3 ani numarul politelor obligatorii de asigurare impotriva dezastrelor naturale a crescut cu putin peste 100.000 unitati, in ciuda eforturilor de promovare si a sanctiunilor care pot fi aplicate, teoretic, celor care nu se conformeaza.

07 Feb 2023 | Asigurari

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul