top banner

Doar 482.000 romani si-au asigurat locuinta printr-o polita obligatorie

04 Aprilie 2011 | Autor: Conso

Un numar de 481.748 polite obligatorii de locuinta au fost emise de la lansarea acestui timp de asigurare pana in prezent, ceea ce reprezinta numai 5,74% din total locuinte aflate in Romania.
Ritmul de subscriere a politei a revenit pe un trend ascendent in luna martie 2011, ajungand la o medie de 1.000 de polite/zi, in conditiile in care in primele 2 luni ale anului acesta scazuse la mai putin de 400 polite pe zi.
Varful a fost insa inregistrat in ultimele 2 luni din 2010, cand au fost asigurate peste 10.000 de imobile pe zi, potrivit datelor oferite de Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale (PAID).
Cele mai multe locuinte protejate prin polita obligatorie sunt situate in mediul urban (aproape 77%).
Aceasta asigurare a devenit obligatorie in 15 iulie 2010 si acopera 3 riscuri, produse ca urmare a unor dezastre naturale precum cutremur, inundatii si alunecari de teren. Ulterior, legislativul a decis ca cei care incheie o asigurare facultativa sunt scutiti de la achizitionarea uneia obligatorii suplimentar.
Hazardul din cutremure este unul dintre cele mai mari in Europa, iar inundatiile au provocat pierderi semnificative. In intervalul 2005-2010, inundatiile au provocat pagube totale de peste 3 miliarde euro (locuinte, poduri, diguri, drumuri afectate), se mai arata in comunicatul PAID.
”Potrivit legii, in cazul unui dezastru provocat de unul dintre cele trei riscuri acoperite prin PAD, cei care nu si-au asigurat locuintele nu vor mai beneficia de niciun fel de despagubiri de la bugetul de stat sau de la bugetul local pentru prejudiciile produse locuintelor”, a spus Marius Bulugea, directorul general al PAID.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Asigurari

Alte Articole

Asigurarile PAD se scumpesc, iar ocolirea lor va fi mai dificila

Asigurarile PAD se scumpesc, iar ocolirea lor va fi mai dificila

Modificarile aduse legii privind asigurarea obligatorie a locuintei vin cu cresteri de costuri, in special in zona urbana si pun piedici suplimentare celor care vor sa evite incheierea politelor PAD.

15 Noi 2023 | Asigurari
Cum se obtine restituirea diferentelor de prima la RCA-urile Euroins

Cum se obtine restituirea diferentelor de prima la RCA-urile Euroins

Potrivit unei ordonante de urgenta emise de Guvern in 1 septembrie, valabilitatea politelor Euroins este prelungita cu 90 de zile, interval care poate fi folosit de posesorii de polite pentru a solicita restituirea diferentelor de prima.

07 Sep 2023 | Asigurari
Asigurare de viata cu suport investitional in bonduri guvernamentale

Asigurare de viata cu suport investitional in bonduri guvernamentale

Allianz-Tiriac a lansat un produs unit-linked (“My Savings”) cu o componenta investitionala focalizata pe bondurile in valuta emise pe pietele externe de statul roman. Care sunt plusurile si care sunt minusurile unui produs de acest gen?

29 Mai 2023 | Asigurari
Noutati pe piata RCA: tarifele se plafoneaza, posibila schimbare a legislatiei

Noutati pe piata RCA: tarifele se plafoneaza, posibila schimbare a legislatiei

Dupa o serie de amanari si tatonari, Guvernul a decis sa plafoneze tarifele RCA pentru 6 luni, la nivelul lunii februarie 2023. Autoritatile promit totodata modificari legislative, iar reprezentantii Euroins anunta la randul lor actiuni in justitie pentru a redobandi controlul afacerii.

13 Apr 2023 | Asigurari

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul