top banner

Pagina 3 - Pensii: Articole, știri și sfaturi financiare

Administratorii fondurilor de pensii cer mentinerea Pilonul II in actuala structura

Asociatia Administratorilor de Pensii Private (APAPR) solicita autoritatilor o intalnire cu toti actorii relevanti din acest domeniu, in contextul celor mai recente declaratii ale premierului Mihai Tudose. Acesta a anuntat ca Pilonul II de pensii va deveni optional fara, insa, sa detalieze procedura.

11 Sep 2017 | Pensii

Comisioane percepute in plus la Pilonul II de pensii

Discutiile referitoare la Pilonul II raman pe masa, insa nu este vorba de nationalizare. Pilonul II ramane in administrare privata, promit reprezentantii coalitiei de guvernare. Nivelul de finantare este in discutie! Pe de alta parte, s-a constatat ca anumite comisioane care au fost percepute mai multi ani decat trebuia.

04 Sep 2017 | Pensii

Preferati o pensie din banii care exista sau din banii care inca nu exista?

Fondatorii sistemului de pensii pe trei piloni in Romania au gandit de la bun inceput sistemul ca fiind unul complementar, nu in concurenta. Menirea pensiilor private era sa completeze preconizata scadere a pensiilor publice in conditiile evidentului declin demografic.

31 Aug 2017 | Pensii

Cade victima Pilonul II de pensii deficitului de resurse bugetare?

Pilonul II de pensii incurca grav socotelile financiare ale Guvernului, astfel ca guvernantii cauta solutii pentru a vira cat mai putini bani in aceasta directie. Atacurile la pensiile private ale romanilor s-au inmultit, direct proportional cu disperarea statului de a face rost de bani pentru onorarea avalansei de promisiuni guvernamentale.

28 Aug 2017 | Pensii

Dispute intre ministrul Finantelor si APAPR pe tema pensiilor private

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, acuza, din nou, administratorii de fonduri din Pilonul II ca isi trag comisioane de sute de milioane de lei pe an, bani care ar trebui sa ajunga in conturile de pensie. In schimb, administratorii spun ca romanii ar fi avut mai multi bani la pensie daca statul respecta calendarul de majorare a contributiilor.

08 Aug 2017 | Pensii

ASF: Declaratiile lui Misa nu se incadreaza la 'manipularea pietei'

Dupa ce a sanctionat usturator o companie dupa ce aceasta a semnalat clientilor sai discutiile din spatiul public referitoare la nationalizarea Pilonului II de pensii, ASF a stabilit ca declaratiile ministrului Finantelor pe aceeasi tema nu merita nicio sanctiune.

20 Iul 2017 | Pensii

Noul Guvern isi incepe activitatea cu declaratii si intentii controversate

Noul Guvern vine si cu alte reguli de guvernare, unele contrare vechilor promisiuni. Printre altele, s-a reluat tema desfiintarii Pilonul II de pensii, anuntata chiar in Parlament de noul ministru al Finantelor Publice, Ionut Misa. Ulterior, insa, acesta a retras declaratia.

30 Iun 2017 | Pensii

Cati bani au castigat romanii din administrarea Pilonului II?

Romanii au castigat de pe urma Pilonului II de pensii (pensii private obligatorii) peste un miliard si jumatate de euro, in cei noua ani de la aparitia acestui sistem. Suma reprezinta doar banii obtinuti din investitiile fondurilor, care se adauga contributiilor deja virate in conturile personale ale clientilor.

31 Mai 2017 | Pensii

De ce nationalizarea Pilonului II nu este posibila?

Sumele acumulate in conturile individuale de Pilon II (pensii obligatorii administrate privat) nu pot fi confiscate, pentru ca reprezinta proprietate privata. Cu toate acestea, statul poate trece administrarea acestora din privat la stat. Totusi, presedintele ASF, Misu Negritoiu, sustine ca aceasta masura nu este rentabila pentru stat.

18 Apr 2017 | Pensii

Exista riscul nationalizarii pensiilor private obligatorii?

Situatia sistemului de pensii private obligatorii din Romania (Pilonul II) este intens dezbatuta in aceste zile, pe fondul reluarii discutiilor cu privire la riscul ca acesta sa fie desfiintat, iar sumele colectate in conturile clientilor nationalizate.

13 Apr 2017 | Pensii
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară