top banner

Ce masina imi pot lua cu un salariu de 500 lei ?

06 Septembrie 2007 | Autor: Alexandra Popa

In general, institutiile de credit impun solicitantilor de imprumuturi un venit minim lunar. Totusi, venitul dumneavoastra se situeaza deasupra limitei inferioare acceptate de majoritatea institutiilor de credit. Cu toate acestea, suma contractata nu va fi foarte mare. In cazul bancilor care nu au adoptat noi norme de creditare rata lunara generata de creditele de consum nu poate depasi 30% din venit, respectiv 150 lei.

Nici bancile care au adoptat norme proprii nu va pot oferi o solutie cu mult mai buna, deoarece aceste norme nu sunt favorabile clientilor cu venituri mici. Presupunand ca nu aveti alte persoane in intretinere si va indreptati spre o banca ce aplica un grad maxim de indatorare de 70% si cheltuieli de subzistenta de 245 lei, rata lunara generata de credit nu va putea fi mai mare de 178,5 lei, sau 54 euro.

Astfel, suma maxima ce poate fi contractata printr-un credit de nevoi personale poate ajunge la 4.000 euro, in functie de banca la care va adresati.

In ceea ce priveste decizia de a contracta un credit pentru auto second hand trebuie stiut ca acesta implica mai multe conditii: masinile nu pot fi mai vechi de 3-5 ani si in general banca finanteaza doar o parte din pretul de tranzactie. La acest imprumut exista ca alternativa creditul de nevoi personale, pentru care nu trebuie sa precizati scopul utilizarii banilor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Pentru achizitionarea unui autoturism, majoritatea bancilor ofera creditele de nevoi personale. Exista banci care au conturat produse distincte-creditele auto-iar in prezent avem si oferte dedicate strict pentru masinile electrice sau hybrid.

10 Apr 2023 | Credite auto & leasing
Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto