top banner

Pot lua credit auto pentru cumpararea unei masini din Germania?

09 Septembrie 2007 | Autor: Alexandra Popa

In cazul creditelor auto trebuie specificat in detaliu care va fi obiectul tranzactiei, respectiv autoturismul cumparat. In general, creditele auto au costuri mai scazute decat un credit de nevoi personale tocmai datorita instituirii gajului auto asupra vehicului cumparat.

Astfel, principala conditie pentru acordarea unui credit auto este existenta masinii si evaluarea corecta a ei. Mai intai, trebuie gasit autoturismul si mai apoi solicitat creditul. Din pacate, nici o banca nu va va acorda un credit auto pentru ca dumneavoastra sa plecati in Germania sa va cumparati o masina.

Exista insa posibilitatea de a apela la dealeri autorizati care importa autoturisme din aceasta tara. Astfel, banca are o garantie in plus ca autoturismul este lipsit de orice viciu (nu este furat, nu este instituit alt gaj pe el) si toate datele referitoare la masina sunt adevarate. Trebuie sa aveti in vedere insa ca in cazul creditelor auto fiecare institutie impune o anumita vechime maxima pentru autoturismul care va reprezenta obiectul tranzactie si de asemenea este obligatorie incheierea unei polite CASCO.

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing
Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari

Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari

Inflatia s-a apropiat de 8% si sunt sanse mari sa avem o inflatie cu doua cifre la inceputul anului viitor, pe masura ce preturile mari la energie sunt transmise si in alte costuri de productie. Cum ne protejam economiile personale?

17 Noi 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto