top banner

Cum pot obtine un credit auto cu veniturile din pensie?

14 August 2007 | Autor: Oana Cosescu

In cazul in care mama dvs va fi cea care va contracta creditul va trebui sa luati in considerare doua aspecte: varsta si venitul de care dispune.
Durata maxima a creditului se coreleaza cu varsta de pensionare. Astfel, in cazul unor banci plata ultimei rate nu poate sa depaseasca implinirea varstei de 62 de ani la femei si 65 de ani la barbati. In cazul BCR se poate contracta un credit pana in limita maxima de varsta de 72 de ani, iar CEC ofera credite pana in limita maxima de 85 de ani.
Nivelul ratei la creditul solicitat in raport cu venitul eligibil va trebuie sa nu depaseasca nivelul gradului de indatorare acceptat de banca creditoare. In cazul bancilor care aplica noile norme de creditare gradul de indatoare poate varia intre 45% si 70% in functie de banca creditoare. Venitul eligibil in acest caz se calculeaza ca diferenta intre veniturile nete ale familiei si cheltuielile de subzistenta, care pentru 2 persoane sunt evaluate la o suma de 490 lei.
Pentru un grad de indatorare de 55%, nivelul ratei nu poate depasi 720 lei. Daca banca creditoare aplica vechile norme, atunci gradul de indatoare acceptat este de 30% din veniturile nete, iar rata lunara in acest caz poate ajunge la maxim 540 lei.
Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing
Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari

Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari

Inflatia s-a apropiat de 8% si sunt sanse mari sa avem o inflatie cu doua cifre la inceputul anului viitor, pe masura ce preturile mari la energie sunt transmise si in alte costuri de productie. Cum ne protejam economiile personale?

17 Noi 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto