top banner

Ce suma pot imprumuta printr-un credit auto?

18 Iulie 2007 | Autor: Oana Cosescu

Suma pe care o puteti imprumuta se calculeaza in functie de gradul maxim de indatorare acceptat de banca, care se calculeaza ca raport intre rata lunara si venitul clientului.

  
Pentru bancile care inca nu si-au modificat normele de creditare, gradul maxim de indatorare acceptat este de 30%. Aceasta inseamna ca rata maxima la creditul contractat nu poate depasi in acest caz valoarea de 174 lei. Pentru a estima creditul maxim pe care il puteti obtine, puteti folosi aplicatia Conso – Calculeaza creditul maxim.
 
In cazul bancilor care aplica noile norme de creditare, gradul maxim de indatorare acceptat pentru venituri creste si pana la 55% din venitul disponibil. In acest caz, insa, baza la care se aplica acest procent este mai mica si se calculeaza ca diferenta intre veniturile nete ale solicitantului sau ale familiei si cheltuielile de subzistanta. In cazul unei persoane acestea sunt evaluate in jurul sumei de 245 lei.
 
Venitul disponibil, daca nu aveti in intretinere nici o alta persoana,  este de aproximativ 351 lei. In cazul Volksbank unde gradul maxim acceptat pentru venitul dvs este de 45%, rata lunara la creditul contractat nu poate depasi  158 lei. Daca luam cazul Alpha Bank, unde gradul de indatorare acceptat este de 55%, valoarea ratei lunare nu trebuie sa depaseasca 193 lei. O rata lunara mai mare inseamna automat ca va puteti permite un imprumut mai ridicat.

In plus, cu cat perioada de ramburdare este mai extinsa, cresc sansele de a obtine un sume mai mari. Perioada maxima de creditare pentru acest tip de credit ajunge pana la 10 ani.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Pentru achizitionarea unui autoturism, majoritatea bancilor ofera creditele de nevoi personale. Exista banci care au conturat produse distincte-creditele auto-iar in prezent avem si oferte dedicate strict pentru masinile electrice sau hybrid.

10 Apr 2023 | Credite auto & leasing
Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto