top banner

Pot lua credit auto pe baza veniturilor din chirii?

11 Iulie 2007 | Autor: Oana Cosescu

Bancile iau in calcul o paleta larga de venituri : venituri salariale, venituri provenite din chirii, venituri din dividende si alte venituri care pot fi justificate legal.
Insa,daca aceste venituri nu sunt justificate printr-un contract de munca sau alt tip de contract, ele nu pot fi luate in calcul la estimarea capacitatii de rambursare de catre banca. In schimb veniturile din chirii, obtinute pe baza unui contract de inchiriere vor fi luate in calcul.
Perioada maxima pentru care puteti contracta creditul auto nu poate depasi insa perioada specificata in contractul de inchiriere. Iar, rata la creditul contractat nu trebuie sa depaseasca gradul de indatorare maxim acceptat de bancile romanesti. Avand in vedere ca suma este destul de mica - doar 250 euro, aveti sanse sa obtineti un credit mai mare de la bancile care nu aplica inca noile conditii de creditare. Aici, rata lunare este egala cu 30% din venit, respectiv 75 euro in cazul dv, astfel ca veti putea obtine un imprumut de aproape 6.000 euro daca alegeti o perioada de rambursare de 10 ani.
Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing
Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari

Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari

Inflatia s-a apropiat de 8% si sunt sanse mari sa avem o inflatie cu doua cifre la inceputul anului viitor, pe masura ce preturile mari la energie sunt transmise si in alte costuri de productie. Cum ne protejam economiile personale?

17 Noi 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto