top banner

Ce credit auto pot lua cu un venit de 600 lei?

10 Iulie 2007 | Autor: Oana Cosescu

Noile conditii de creditare aplicate de bancile Alpha Bank, BCR si BRD avantajeaza persoanele cu venituri mari si mai putin pe cele cu venituri mici sau modice. Aceste banci accepta un grad de indatorare maxim ce poate ajunge si la 70% din veniturile disponibile ale solicitantului. Aceste venituri se calculeaza ca diferenta intre venitul net si cheltuielile de subzistenta ce pot ajunge pentru o familie de 2 persoane si la 550 de lei.
 
In schimb, daca achizitionati un credit de la bancile care aplica inca vechile norme atunci exista sanse mai mari ca sa va fie acordat creditul. Rata maxima la creditul contractat nu poate sa depaseasca 30% din venitul net de care dispuneti. In cazul dvs. valoarea ratei maxime va fi de 180.
 
Pentru a afla care este suma maxima pe care o puteti imprumuta la un venit de 600 de lei va recomand Calculatorul de pe www.conso.ro. Venitul net trebuie exprimat in aceeasi moneda cu cea a creditului. Rata de dobanda va fi preluata de la sectiunea Compara credite nevoie personale sau Compara credit auto, in functie de tipul creditul dorit a fi contractat. Atentie insa ca daca doriti sa cumparati o  masina second hand prin credit auto, bancile accepta de regula o vechime maxima a masinii de 7ani la finele perioadei de finantare.
Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing
Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari

Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari

Inflatia s-a apropiat de 8% si sunt sanse mari sa avem o inflatie cu doua cifre la inceputul anului viitor, pe masura ce preturile mari la energie sunt transmise si in alte costuri de productie. Cum ne protejam economiile personale?

17 Noi 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto