top banner

Cum se impart creditele negarantate in cazul divortului?

30 Martie 2010 | Autor: Vlad Nedelea

In cazul in care ambii soti sunt parte in contract (titular si codebitor), ambii au avut aceleasi drepturi si si-au asumat aceleasi obligatii.
Prin urmare plata ratelor revine amandurora, deoarece codebitorul are aceleasi obligatii ca si imprumutatul. Aceasta se aplica si la cazurile in care nu este vorba de sot-sotie. In concluzie, in cazul in care sotia figureaza ca si debitor trebuie sa suporte si ea plata ratelor, sau chiar numai ea daca sotul nu mai are cum.
In cazul unui divort, in urma partajului, ori voluntar, ori pe calea instantelor, sotii isi vor imparti bunurile si obligatiile. Prin urmare se va da curs partajului voluntar sau hotararii judecatoresti, iar ratele vor fi suportate de persoana care a preluat aceasta obligatie (el, ea sau amandoi).
In cazul in care sotia nu este parte in contract, nu se genereaza nici un raport juridic obligational intre aceasta si banca, deci aceasta din urma nu are de ce sa se adreseze sotiei, neputandu-i opune nici un temei legal.
Doar sotul, in cadrul procesului de divort, daca demonstreaza ca banii au fost folositi in folosul amandurora, in virtutea dreptului familial, poate sa obtina de la instanta o hotarare prin care aceasta sa oblige fosta sotie la suportul platii ratelor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite nevoi personale

Alte Articole

ING scade dobânda la creditul de nevoi personale. Te bucuri de o dobândă fixă între 5,99% și 15,49%, redusă de la 6,24%-16,49%

ING scade dobânda la creditul de nevoi personale. Te bucuri de o dobândă fixă între 5,99% și 15,49%, redusă de la 6,24%-16,49%

Te gândești să îți renovezi casa, să îți achiziționezi noi piese de mobilier care să spună o nouă poveste sau, poate, să îți schimbi mașina? Pentru dorințe împlinite și planuri viitoare, ING oferă creditul de nevoi personale cu o dobândă fixă avantajoasă între 5,99% - 15,49% pe an, redusă de la 6,24%-16,49%.

15 Iul 2024 | Credite nevoi personale
Cand vor simti clientii bancilor schimbarea politicii monetare?

Cand vor simti clientii bancilor schimbarea politicii monetare?

Reducerea dobanzii de politica monetara nu va produce deocamdata efecte majore pe piata creditelor, dar deponentii bancilor ar putea simti mai repede scaderea dobanzii la facilitatea de depozit a BNR.

09 Iul 2024 | Credite nevoi personale
Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

Apar primele campanii cu DAE sub 10% pentru creditele de consum

Noile oferte promotionale lansate de banci coboara dobanda fixa la creditele de nevoi personale pana la 6,25%, nivel foarte apropiat de indicele IRCC din prezent.

14 Mar 2024 | Credite nevoi personale
Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

Ofertele cu dobanzi variabile la creditele personale pot deveni tentante

In conditiile in care BNR se pregateste sa dea startul scaderii dobanzii de politica monetara in 2024, imprumuturile cu dobanzi variabile la creditele de nevoi personale ar putea fi de preferat celor fixe, la valori comparabile.

20 Feb 2024 | Credite nevoi personale

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul