top banner

Rabla 2010: Pot casa un autoturism fara RCA si ITP?

30 Martie 2010 | Autor: Administratia Fondului pentru Mediu

Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national din anul 2010 se deruleaza in baza Ordinului nr. 1683 din 10 decembrie 2009 si a Ordinului nr.44 din 19 ianuarie 2010, pentru modificarea si completarea ghidului de finantare aferent acestui program.
Conform legislatiei mentionate mai sus, autovehiculul uzat, eligibil pentru a fi casat prin program, este definit astfel: „orice autoturism sau autoutilitara usoara inmatriculat/inmatriculata in Romania si avand o vechime mai mare sau egala cu 10 ani de la anul fabricatiei, care contine cumulativ urmatoarele componente esentiale: motorul, transmisia, trenul de rulare, caroseria, sasiul, precum si echipamentele electronice de gestionare a functiilor vehiculului si dispozitivul catalizator, daca acestea au fost prevazute din fabricatie”.
In situatia in care certificatul de inmatriculare al autovehiculului uzat este suspendat din anumite motive, de exemplu: asigurare R.C.A. si I.T.P. expirate, cetateanul trebuie sa se adreseze organului competent, si anume, Directiei Regim Permise de Conducere  si  Inmatriculare  a  Vehiculelor, din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.   
Asadar, obligativitatea ca I.T.P-ul sa fie valabil in momentul casarii autovehiculului uzat nu este stipulata in ghidul de finantare al Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national din anul 2010. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Pentru achizitionarea unui autoturism, majoritatea bancilor ofera creditele de nevoi personale. Exista banci care au conturat produse distincte-creditele auto-iar in prezent avem si oferte dedicate strict pentru masinile electrice sau hybrid.

10 Apr 2023 | Credite auto & leasing
Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto