top banner

Cum pot sa valorific masina declarata epava in urma unui accident?

11 Februarie 2010 | Autor: Ovidiu Matei

Depinde cat de grav e lovita masina. Trebuie sa faceti o comparatie intre cele doua posibilitati. Oricum primiti contravaloarea masinii de la asigurarea celui vinovat si in plus puteti vinde epava  fie sa o reparati  (si apoi sa o vindeti – la o suma, bineinteles, mai mare )
Daca banii de la asigurare + banii de pe epava  sunt mai putini decat banii de la asigurare + banii de pe masina repatrata si vanduta, atunci se merita repararea acesteia.
Sau poate doriti sa o pastrati in continuare …atunci ideal ar fi sa o reparati cu o parte din banii primiti de la asigurare – asa aveti si masina si un mic profit.
In caz ca nu mai poate fi reparat nu aveti alta alternativa decat sa o vindeti la dezmembrari sau la un centru de colectare fier.
De exemplu multi prefera, in caz ca masina e reparabila, sa o repare la un pret cat mai mic si sa o vanda . Obtin pretul pietei si raman cu diferenta dintre banii primiti de la asigurator si costul reparatiei.
Aceasta suma adaugata la pretul vanzarii masinii reparate, poate fi folosita la achizitionarea unei masini mai noi, cel putin in aceasta perioada in care au scazut foarte mult preturile. Decizia e a dvs. si trebuie sa se bazeze pe  rentabilitate.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Pentru achizitionarea unui autoturism, majoritatea bancilor ofera creditele de nevoi personale. Exista banci care au conturat produse distincte-creditele auto-iar in prezent avem si oferte dedicate strict pentru masinile electrice sau hybrid.

10 Apr 2023 | Credite auto & leasing
Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto