top banner

Leasing sau credit auto?

05 Aprilie 2007 | Autor: Madalin Dumitreasa

Calculul complet al costului ia in considerare mai multe elemente - nivelul avansului, valoarea reziduala, valuta in care se prefera sa se faca plata etc. Astfel, nu putem sa va raspundem pentru cazul de fata decat la nivel general cu privire la diferentele intre variantele credit sau leasing.
Conform noii legislatii, conditiile de leasing sunt asemanatoare celor de creditare, iar in final costurile sunt similare.
Conditiile depind de valoarea avansului (minim 15% si maxim 50% - la leasing si de la 15% si pana peste 50%  - in cazul creditului), de asigurator, de valuta in care se ofera finantare (RON , EUR sau CHF - la credit si EUR la Leasing).
Leasingul ofera o anumita flexibilitate datorita faptului ca valoarea reziduala poate varia intre 100 EUR si 20% din valoarea finantata, influentand astfel rata lunara de leasing. Daca un client doreste sa isi schimbe masina inainte de incheierea contractului de leasing, el poate returna masina si incheia un contract de leasing pentru o noua masina. Metoda se numeste buy-back si este o facilitate acordata de Grupul Financiar Porsche in colaborare cu importatorul Porsche Romania (prin Weltauto).
 
In plus, pentru leasing se ofera servicii de logistica: compania se ocupa de formalitatile vamale, de procedura de inmatriculare, de radiere si de toate documentele necesare. Un alt avantaj, pe langa conditiile de finantare este faptul ca asigurarea CASCO este inclusa in rata de leasing.
Pe de alta parte, in cazul creditului, clientul este posesorul masinii de la incheierea contractului de finantare.TVA-ul este deductibil de la inceputul incheierii contractului pentru intreaga valoare a creditului, iar avansul poate depasi 50%. De asemenea, el poate opta in momentul de fata pentru un credit in RON, EUR sau CHF, pe cand leasingul este deocamdata oferit doar in EUR.
Creditul ofera posibilitatea rambursarii anticipate dupa 6 luni de zile (comision de rambursare anticipata 2,5% din capital), minim 3 rate de credit, pe cand la leasing este posibila doar inchiderea anticipata dupa 12 luni a intregului contract.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing
Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari

Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari

Inflatia s-a apropiat de 8% si sunt sanse mari sa avem o inflatie cu doua cifre la inceputul anului viitor, pe masura ce preturile mari la energie sunt transmise si in alte costuri de productie. Cum ne protejam economiile personale?

17 Noi 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto