top banner

Pot sa ies din tara cu masina luata prin credit?

11 Martie 2009 | Autor: Cornel Fratica

Oferta bancilor pentru creditul auto este disponibila in diferite monede (RON, EUR) pentru sume ce variaza intre 2.000 si 40.000 EUR. Pe piata bancara exista oferte de credit pentru autovehicule noi cu avans cuprins intre 10% - 25%, pe perioade intre 1 si 7 ani.
Principalele caracteristici ale acestora sunt:
- varsta minima a solicitantului si a celorlalti participanti la credit este, in general, de 18 ani. In functie de politica de risc a fiecarei banci, veniturile pot fi cumulate si cu alti membrii ai familiei.
- garantia bancii este reprezentata de gajul asupra autovehiculului achizitionat prin credit, incheierea unei polite de asigurare Casco si pastrarea la banca in orginal a cartii de identitate a autovehiculului. In functie de avans si valoarea creditului, bancile pot solicita si asigurare de viata cesionata in favoarea bancii. In acest moment majoritatea bancilor desfasoara parteneriate cu societati de asigurare, ceea ce faciliteaza utilizarea creditului impreuna cu o polita de asigurare Casco si RCA.
Clientul trebuie sa verifice cu atentie beneficiile pentru asigurarile Casco si RCA, unde se mentioneaza daca asigurarea este valabila doar pe teritoriul Romaniei. In acest caz, pentru a putea iesi cu masina din tara, este necesara o clauza de extindere teritoriala, care poate fi obtinuta de la societatea de asigurare respectiva. Unele societati de asigurare ofera gratuit aceasta clauza de extindere teritoriala.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Pentru achizitionarea unui autoturism, majoritatea bancilor ofera creditele de nevoi personale. Exista banci care au conturat produse distincte-creditele auto-iar in prezent avem si oferte dedicate strict pentru masinile electrice sau hybrid.

10 Apr 2023 | Credite auto & leasing
Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto