top banner

Cum se poate reesalona un contract de leasing?

10 Martie 2009 | Autor: Cristian Popa

In ultima perioada, in care criza economica instalata si la noi incepe sa-si arate din ce in ce mai pregnant efectele nedorite, respectarea obligatiilor financiare in cazul contractelor de credit sau leasing devine din ce in ce mai anevoioasa.
Astfel, cele mai multe companii de leasing se confrunta cu numeroase cereri de rescadentare a contractelor sau cu solicitari de acordare a unor perioade de gratie. Finantatorul se afla in fata unei dileme si este  nevoit sa aleaga intre a acorda aceste inlesniri la plata pentru clientii sai, in speranta ca acestia vor depasi in curand perioada dificila, sau poate opta pentru a penaliza clientii restantieri si in final a rezilia contractele.
In toate cazurile, reesalonarile se acorda in mod diferentiat, de la caz la caz si se au in vedere mai multe aspecte de ordin comercial care pot fi sau nu in favoarea clientului.
In marea majoritate a cazurilor se prefera prelungirea unui contract de leasing incheiat initial pentru 2 sau 3 ani pana la un termen de 5 sau maxim 6 ani.
Reasezarea cuantumului valorii reziduale la finalul contractului de leasing sau acordarea unei perioade de gratie de 3-6 luni, in care clientul plateste numai dobanda aferenta ratei, nu si partea de capital. Uneori se pot solicita din partea finantatorului si garantii suplimentare contractuale.
Variatii pe aceasta tema (“mixuri de criza”) se pot face oricate in functie de politica de finantare a companiei de leasing, de specificul clientului si de proiectiile de business ale acestuia care vor creiona modalitatile reale si concrete de depasire a situatiei actuale.
Succesul unui astfel de demers depinde in buna masura de modul de comunicare si argumentare dintre client si finantator precum si de istoricul comportamentului de plata al clientului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Pentru achizitionarea unui autoturism, majoritatea bancilor ofera creditele de nevoi personale. Exista banci care au conturat produse distincte-creditele auto-iar in prezent avem si oferte dedicate strict pentru masinile electrice sau hybrid.

10 Apr 2023 | Credite auto & leasing
Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto