top banner

Cum se preia autoturismul in leasing de la o firma falimentara?

10 Februarie 2009 | Autor: Cristian Popa

In cazul in care o companie, in calitate de utilizator intr-un contract de leasing, este declarata ca intrata in faliment, situatia autoturismului inca neachitat poate sa comporte cel putin trei variante.
1. Administratorul judiciar al firmei falimentare va autoriza efectuarea platilor in continuare catre societatea de leasing, daca exista disponibilitati banesti, si acest lucru este considerat oportun. In acest caz contractul de leasing se va derula in continuare fara dificultati.
2. Administratorul judiciar poate sa aprobe, de asemenea inclusiv novatia (cesiunea) contractului de leasing catre un alt utilizator care se incadreaza, evident, in normele de finantare ale societatii de leasing.
3. In situatia in care firma aflata in procedura de faliment nu mai are surse banesti din care sa achite ratele de leasing datorate finantatorului si incepe sa acumuleze restante, compania de leasing va rezilia contractul din culpa utilizatorului si va trece la reposesia bunului (autoturismul).
In astfel de situatii complexe care comporta uneori abordari diferite (de la caz la caz) este imperios necesar sa se apeleze la expertiza unor avocati care pot sa ofere consultanta adecvata.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Pentru achizitionarea unui autoturism, majoritatea bancilor ofera creditele de nevoi personale. Exista banci care au conturat produse distincte-creditele auto-iar in prezent avem si oferte dedicate strict pentru masinile electrice sau hybrid.

10 Apr 2023 | Credite auto & leasing
Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto