top banner

Exista optiunea de buy back pe piata de leasing din Romania?

28 Ianuarie 2009 | Autor: Cristian Popa

Intr-o piata a leasingului care in ultimii ani s-a apropiat de o anumita maturitate , implicit si produsele financiare specifice au continuat sa se diversifice incercand sa raspunda cat mai bine nevoilor si cererii existente .
La inceput destul de timid dar ulterior cu un grad de acoperire mai mare , produsul de buy-back oferit de dealerii auto se constituia ca o  alternativa care trebuia sa sustina vanzarile de auto noi printr-o lichiditate imediata oferita autoturismelor second hand. Dealer dupa dealer au adoptat acest sistem, dar lucrurile, o perioada, n-au avansat mai mult.
Cat timp vanzarile autoturismelor in leasing au generat an de an volume considerabile , o presiune in crestere incepea sa se facea simtita din partea utilizatorilor care doreau sa-si inlocuiasca autoturismul aflat inca sub contract de leasing, dar si din partea societatilor de leasing care cautau solutii prin care sa impinga vanzarile la nivele superioare.
Prima societate (si singura de pana acum) din piata autohtona de leasing care a incercat si a reusit sa produca un sistem nou si viabil similar cu cel de buy-back oferit de dealerii auto, este Unicredit Leasing Corporation IFN SA si cu sprijinul companiei sora Unicredit Leasing Fleet Management SRL.
Dezvoltat pentru inceput ca program pilot valabil numai pentru clientii existenti ai Unicredit Leasing si avand ca scop si fidelizarea acestora, acest nou serviciu financiar este o solutie optima pentru utilizatorii care doresc reinnoirea autoturismului intr-un timp scurt si cu un efort redus.
In mod concret utilizatorul ne prezinta dosarul de leasing pentru noua achizitie dorita, dar simultan si autoturismul uzat aflat deja pe contractul de leasing activ, pentru evaluare.
In urma analizei financiare a clientului precum si a acceptarii valorii de evaluare a autoturismului uzat, acesta va avea oportunitatea incheierii unui nou contract de leasing financiar pentru o noua masina fara a-si imobiliza sume de bani suplimentare, practic renuntand numai la autoturismul vechi.
Un numar considerabil de clienti incep sa se indrepte catre aceasta facilitate oferita lor de Unicredit Leasing in momentul in care isi inlocuiesc autoturismul vechi cu unul nou.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Pentru achizitionarea unui autoturism, majoritatea bancilor ofera creditele de nevoi personale. Exista banci care au conturat produse distincte-creditele auto-iar in prezent avem si oferte dedicate strict pentru masinile electrice sau hybrid.

10 Apr 2023 | Credite auto & leasing
Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto