top banner

Credit auto sau credit de nevoi personale?

28 Martie 2007 | Autor: Alexandra Popa

In general, dobanda anuala efectiva este mai mica la creditele auto decat la creditele de nevoi personale, ceea ce recomanda din start primul produs pentru achizitia unei masini in rate. Deoarece in ultima perioada, bancile isi promoveaza foarte mult creditele pentru nevoi personale, diferenta de costuri dintre aceste produse s-a diminuat foarte mult.
Alegerea depinde in acest caz in cea mai mare masura de asigurari: la creditele de nevoi persoanele, bancile impun incheierea unei asigurari de viata, iar la cele auto – o polita full casco. Cea de-a doua asigurare este mult mai scumpa decat prima, astfel ca alegerea produsului depinde de modul in care doreste clientul sa-si asigure ulterior autovehiculul.
Daca intentioneaza sa incheie o polita casco, atunci se recomanda alegerea unui credit auto, deoarece oricum va suporta costurile aferente. Daca ar alege creditul de nevoi personale, ar ajunge sa  plateasca ambele asigurari.
In schimb, daca nu doreste sa-si asigure autoturismul, atunci cea mai buna solutie este un credit de nevoi personale. In plus, daca in cazul unui credit auto, unele banci cer prezentarea unui avans, acesta nu este necesar la contractarea unui credit pentru nevoi personale. Mai mult, daca va hotarati la un credit auto banca va pune gaj asupra autoturismului iar vechimea maxima acceptata in cazul autoturismelor second-hand este limitata de obicei la 7 ani, la scadenta creditului. Astfel, la o masina veche de 3 ani, perioada de creditare nu poate depasi 4 ani.
Bineinteles decizia depinde si de suma necesara pentru achizitionarea autoturismului. Printr-un credit pentru nevoi personale fara ipoteca suma maxima ce poate fi contractata este, in momentul de fata, 20.000 euro. Daca valoarea masinii depaseste aceasta suma, alternativa la un credit auto ar fi creditul pentru nevoi personale garantat cu ipoteca.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Pentru achizitionarea unui autoturism, majoritatea bancilor ofera creditele de nevoi personale. Exista banci care au conturat produse distincte-creditele auto-iar in prezent avem si oferte dedicate strict pentru masinile electrice sau hybrid.

10 Apr 2023 | Credite auto & leasing
Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto