top banner

Cum se inchide leasingul in caz de dauna totala?

19 Octombrie 2008 | Autor: Oana Shulea

In cazul daunelor totale se va incasa de la asigurator diferenta dintre suma asigurata si valoarea epavei. Epava va fi vanduta catre un cumparator gasit de societatea de asigurari sau va ramane in proprietatea utilizatorului daca acesta doreste, la valoarea stabilita de asigurator.
In cazul in care epava se vinde catre un tert, practic in contul societatii de leasing va intra intreaga suma asigurata ce va fi folosita pentru inchiderea contractului de leasing. In speta, din aceasta suma se vor opri toate cheltuielile necesare inchiderii contractului de leasing (vezi conditii generale aferente contractului), diferenta urmand sa fie virata in contul utilizatorului.
In cazul in care utilizatorul ramane in posesia epavei, valoarea de la care se pleaca in calculul pentru inchiderea leasingului va fi suma asigurata diminuata cu valoarea epavei, urmand ca din suma respectiva sa se opreasca toate cheltuielile necesare inchiderii contractului de leasing (vezi conditii generale aferente contractului), diferenta (daca mai ramane ceva) urmand sa fie virata in contul utilizatorului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Pentru achizitionarea unui autoturism, majoritatea bancilor ofera creditele de nevoi personale. Exista banci care au conturat produse distincte-creditele auto-iar in prezent avem si oferte dedicate strict pentru masinile electrice sau hybrid.

10 Apr 2023 | Credite auto & leasing
Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto