Ce credite exista pentru investitii pentru un student?
Creditele pentru studenti sunt destinate finantarii studiilor universitare sau post universitare. In cazul unui astfel de credit se pot lua in calcul fie veniturile parintilor fie veniturile studentului. In cazul in care acestea sunt insuficiente pentru acordarea creditului se poate apica impreuna cu un codebitor.
Banci precum BRD Groupe Societe Generale, UniCredit Tiriac sau C.R. Firenze ofera credite studentilor. BRD Groupe Societe Generale are in portofoliu 3 tipuri de credite destinate stundetilor Creditul 10, Work and Travel si Student plus.
Acestea finanteaza pana la 100% din cheltuielile aferente studiilor postuniversitare, precum masterat, doctorat, MBA sau alte studii aprofundate.
Studentii inscrisi in cadrul programului Work and Travel cu destinatia Europa sau SUA pot beneficia de un credit de pana la 3.000 dolari sau 3.500 euro.
De asemenea, Banca C.R. Firente are in portofoliul sau un credit destinat finantarii studiilor. Aplicantul poate obtine cel mult 5.000 euro sau echivalentul in lei pe o perioada maxima de 5 ani.
Unicredit Tiriac Bank ofera credite pentru studii pe o perioda de creditare cuprinsa intre 1 an si 10 ani. Pentru sume mai mari de 20.000 de euro banca va cere o garantie imobiliara.
Bank of Cyprus a lansat un credit pentru MBA, care se acorda doar in baza adeverintei de salariu. Perioada de rambursare poate ajunge pana la 10 ani, banca finantand integral cheltuielile pentru studii. Produsul este destinat insa doar pentru cei care doresc sa faca un MBA la Open University Business School, prezenta in Romania prin intermediul Codecs sau la City University of Seattle din Statele Unite, prezenta in Romania prin partenerul sau IntercollegeIBS.
Este vorba de programele guvernamentale StudentInvest si FamilyStart, care isi propun sa sprijine accesul la educatie si familiile tinere prin imprumuturi garantate si credite cu dobanzi subventionate integral sau partial de stat.
Apropierea inceputului anului universitar aduce in discutie finantarea studiilor, iar optiunile celor care vizeaza un astfel de imprumut includ, pe langa creditele de consum clasice, si imprumuturi dedicate.
Un retailer online a lansat o solutie prin care se pot cumpara produse cu plata in 4 rate contra unui comision de 0,5% din valoarea tranzactiei, utilizand cardurile inrolate pe siteul comerciantului.
Un diferential de dobanda leu-euro aparent avantajos pentru cei ce se imprumuta in valuta a readus interesul pentru creditele in euro, mai ales pentru generatia care nu a experimentat criza din 2008-2009.