top banner

Care este suma asigurata la polita casco in cazul leasingului?

04 Iunie 2008 | Autor: Cristian Popa

In ceea ce priveste cazul amintit pot sa va spun ca valoarea politei casco, si implicit rata lunara aferenta asigurarii, nu au nici cea mai mica legatura cu procentul de avans pe care dvs l-ati achitat la incheierea contractului de leasing.  
Practic am ajunge la o situatie absurda la care la aceeasi masina, in functie de avansul achitat de client la contractul de leasing, ar rezulta valori ale ratei lunare de casco diferite si in urma unei eventuale daune totale, clientii ar fi despagubiti cu sume diferite, ceea ce e total ireal. 
Valoarea asigurarii casco este direct proportionala cu valorea masinii (conform facturii fiscale daca este o masina noua sau rezultata in urma unei evaluari specializate – inspectii de risc – daca este second hand) si cu riscurile propuse a fi asigurate si, de asemenea, invers proportionala cu durata contractului de asigurare (vom avea o valoare a politei casco lunare mai mare pentru un contract de leasing de 1 an, fata de un contract de 5 ani pentru aceeasi masina). 
Presupun ca a fost o greseala de comunicare sau intelegere intre dvs si societatea finantatoare, pentru ca orice societate de leasing, dar mai ales societatile de asigurari consacrate nu pot accepta si incheia polite de asigurare casco la valori arbitrare .

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Pentru achizitionarea unui autoturism, majoritatea bancilor ofera creditele de nevoi personale. Exista banci care au conturat produse distincte-creditele auto-iar in prezent avem si oferte dedicate strict pentru masinile electrice sau hybrid.

10 Apr 2023 | Credite auto & leasing
Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto