top banner

Pot transfera leasingul de pe persoana fizica pe firma?

16 Aprilie 2008 | Autor: Cristian Popa

In general, cesiunea (novatia) contractului de leasing de la un utilizator la altul nu constituie o mare problema pentru o societate de leasing iar aceste tipuri de contracte sunt frecvente astazi.  
Este de la sine inteles ca aprobarea unei cesiuni de contract are la baza cateva criterii legate de analiza solvabilitatii companiei care doreste sa preia un contract de leasing existent .  
Simultan se solicita sa nu existe debite pe contractul susceptibil de a fi cesionat (toate ratele facturate vechiului utilizator trebuie platite la momentul cesiunii).  
Documentatia solicitata de finantator noului utilizator cuprinde actele juridice de infiintare, precum si situatiile financiare anuale sau/si semianuale (bilanturi + balante). 
Acest nou contract presupune in mod clar si niste costuri ce urmeaza sa fie platite de noul utilizator la semnarea contractului, costuri care variaza de la o companie de leasing la alta. 
Modalitatea aprobarii unei cesiuni poate fi usor mai dificila cand noul utilizator este o companie care tocmai a luat fiinta si nu poate prezenta o situatie financiara stabila , certa , insa chiar si in acest caz se vor gasi solutii convenabile.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Pentru achizitionarea unui autoturism, majoritatea bancilor ofera creditele de nevoi personale. Exista banci care au conturat produse distincte-creditele auto-iar in prezent avem si oferte dedicate strict pentru masinile electrice sau hybrid.

10 Apr 2023 | Credite auto & leasing
Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto