top banner

Cum pot sa renunt la un contract de leasing?

24 Februarie 2008 | Autor: Cristian Popa

In cazul in care doriti sa renuntati la autoturismul aflat inca pe contractul de leasing, aveti la dispozitie trei variante, excluzand-o din start pe a 4-a, aceea prin care opriti plata ratelor. 
In primul rand, puteti solicita inchiderea anticipata a contractului de leasing prin achitarea tuturor ratelor de leasing pana la finalul contractului plus taxele aferente inchiderii contractului. Dupa ce vi se transfera proprietatea asupra masinii puteti dispune de ea cum doriti . Ulterior vanzarii ei veti putea demara procedurile in vederea inceperii unui nou contract de leasing pentru un alt autoturism nou.  
Exista si posibilitatea cesionarii (novatiei) contractului de leasing catre un alt utilizator care indeplineste criteriile de eligibilitate ale societatii de leasing. Practic, veti cauta un client interesat sa va preia contractul de leasing, client cu care veti negocia suma predarii contractului de leasing . Stabilirea pretului corect in cazul cesiunii nu este o sarcina usoara .
Trebuie avute in vedere mai multe aspecte dar se va tine seama in principiu de: uzura masinii exprimata prin km la bord, aspect, posibile mici avarii, zgarieturi si chiar posibila aparitie pe piata a modelului cu face-lift.  
Dupa ce ati agreat pretul cu potentialul cumparator, acesta isi va prezenta dosarul de finantare societatii de leasing spre analiza . Daca analiza se finalizeaza favorabil dvs veti incheia contractul de cesiune si veti incasa pretul de cesiune convenit de la noul utilizator. Dezavantajul este ca de cele mai multe ori clientul care doreste sa predea un contract de leasing va pierde mare parte din contravaloarea ratelor deja platite si isi va recupera numai avansul platit. Cu noua suma incasata veti putea incepe un nou contract de leasing .    
Daca nu reusiti sa gasiti un client interesat de preluarea contractului dvs de leasing, exista si situatia in care dealerul de la care urmeaza sa achizitionati noul autoturism va va oferi un pret convenabil pentru aceasta si va va propune un contract de buy-back . Acest tip de contract desi are acelasi scop, are modalitati de punere in practica destul de neunitare si depinde de la dealer la dealer, motiv pentru care trebuie sa verificati temeinic toate detaliile contractuale inainte sa demarati operatiunile.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Pentru achizitionarea unui autoturism, majoritatea bancilor ofera creditele de nevoi personale. Exista banci care au conturat produse distincte-creditele auto-iar in prezent avem si oferte dedicate strict pentru masinile electrice sau hybrid.

10 Apr 2023 | Credite auto & leasing
Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto