top banner

Ce acte sunt necesare la incheierea unui contract de leasing?

29 Ianuarie 2008 | Autor: Daniela Lolescu

Leasingul este o alternativa rapida si facila de finantare in sprijinul celor interesati sa achizitioneze un autoturism. Dupa ce ati ales modelul dorit, trebuie sa va adresati societatii de leasing pentru a demara formalitatile de finantare.  

Aceste formalitati constau in a intocmi un dosar care va fi analizat de societatea de leasing si, in urma unui raspuns pozitiv urmeaza sa se semneze contractul si sa se plateasca avansul de catre client. Pasul urmator este ca societatea de leasing sa achite intreaga valoare a autoturismului la furnizor, dupa care puteti deja ridica masina dorita.

Documentele necesare pentru intocmirea dosarului de leasing difera in functie de fiecare categorie de clienti: persoane fizice, juridice sau PFA.  In cazul persoanelor fizice se solicita completarea si semnarea unei cereri de informatii, copii dupa un act de indentitate, dupa actul de casatorie atunci cand este cazul. In anumite situatii, societatea de leasing poate solicita si documente de proprietate a unui imobil si o factura de utilitati. In plus, vor fi necesare documente doveditoare a veniturilor: copie dupa cartea de munca si adeverinta de salariu in original a ambilor soti. Solicitantul va trebui sa-si dea acordul in privinta consultarii bazei de date a Centralei Riscurilor Bancare si va trebui sa completeze o cerere de asigurare a autoturismului.  

In cazul persoanelor juridice vor fi necesare documentele financiare ale firmei - ultimele bilanturi contabile, balantele de verificare si dovada depunerii lor la Ministerul Finantelor - precum si documentele juridice ale firmei - copie dupa certificatul unic de inregistrare si copie a actului de identitate cu specimen de semnatura existent la banca prin care se vor efectua platile. Se va solicita de asemenea, acordul utilizatorului privind eliberarea de obligatia sectretului bancar si pentru consultarea Centralei Riscurilor Bancare. La acestea se adauga cererea de informatii si cererea de asigurare completate si semnate.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Creditele auto au inceput sa tinteasca masinile electrice

Pentru achizitionarea unui autoturism, majoritatea bancilor ofera creditele de nevoi personale. Exista banci care au conturat produse distincte-creditele auto-iar in prezent avem si oferte dedicate strict pentru masinile electrice sau hybrid.

10 Apr 2023 | Credite auto & leasing
Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto