top banner

Pot lua credit auto fara implicarea sotului?

19 Septembrie 2007 | Autor: Laurentiu Ionescu

Orice bun dobandit in timpul casatoriei este considerat bun comun al ambilor soti. Astfel, in cazul in care acest bun se ipotecheaza sau gajeaza in favoarea unui tert este nevoie de acordul ambilor proprietari.
In cazul creditului auto, banca va institui gaj asupra autoturismului achizitionat si va solicita, din motive prudentiale si dorind sa preintampine orice neintelegere ulterioara, in cazul unei posibile executari silite, si semnatura sotului .
Se poate insa contracta, fara semnatura partenerului, un credit de nevoi personale fara garantii. In cazul in care nu se doreste implicarea sotului se vor lua in considerare doar veniturile sotiei. Dar, in cazul institutiilor care au adoptat noi norme de creditare, se vor scadea cheltuieli de subzistenta aferente ambilor parteneri. De asemenea, capacitatea de rambursare a solicitantului va fi diminuata cu angajamentele de plata ale sotului, daca este cazul, banca solicitand o declaratie pe propria raspundere referitoate la alte credite contractate, impreuna sau nu cu partenerul, precum si la creditele pe care partenerul le-a contractat separat.
In concluzie, este de preferat contractarea creditului in comun, si doar in cazuri exceptionale, in masura in care banca va fi de acord, semnarea individuala a contractului.
Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite auto & leasing

Alte Articole

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Plafonarea RCA, o veste buna pentru soferi

Guvernul a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare prin care tarifele la RCA vor fi plafonate timp de 6 luni, pentru a se stopa cresterea exploziva a preturilor dupa falimentul City Insurance, fostul lider autoritar al pietei.

24 Feb 2022 | Credite auto & leasing
Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Axeria Iard, un nou competitor pe piata RCA

Dupa un an agitat, caracterizat de falimentul liderului City Insurance si scumpirea accelerata a tarifelor, pe piata RCA se fac primii pasi pentru cresterea concurentei prin aparitia Axeria Iard.

06 Ian 2022 | Credite auto & leasing
Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Cinci obstacole in procesul de a cumpara o masina electrica

Masinile electrice sau hibride au inceput sa ocupe o pozitie inalta in alegerile soferilor din Romania In ultimii ani, din ce in ce mai multi impatimiti de autoturisme si, mai ales, sustinatori ai mediului, achizitioneaza sau se documenteaza despre modelele verzi.

27 Dec 2021 | Credite auto & leasing
Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari

Protejarea impotriva inflatiei nu inseamna asumarea unor riscuri mari

Inflatia s-a apropiat de 8% si sunt sanse mari sa avem o inflatie cu doua cifre la inceputul anului viitor, pe masura ce preturile mari la energie sunt transmise si in alte costuri de productie. Cum ne protejam economiile personale?

17 Noi 2021 | Credite auto & leasing

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Leasing auto

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la un contract de leasing auto