top banner

Pagina 11 - Valute: Articole, știri și sfaturi financiare

Isarescu: Leul nu s-a depreciat! A mai mancat din apreciere!

Isarescu: Leul nu s-a depreciat! A mai mancat din apreciere!

BNR este pregatita sa intervina rapid in cazul unor situatii de dezechibre pe pietele interbancare, la fel cum s-a intamplat si anul trecut, cand leul nu s-a depreciat, ci a pierdut din aprecierea anterioara, iar in 2015 va ramane in zona de echilibru, afirma guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

08 Ian 2015 | Valute

Cursul leului este tot mai defavorabil pentru cei cu credite in valuta

Persoanele care au de rambursat credite in valuta incep anul cu un curs nefavorabil, fie ca este vorba de un credit in euro, dolari sau franci elvetieni.

05 Ian 2015 | Valute
Euro scade la niveluri record fata de dolar, dar creste fata de leu

Euro scade la niveluri record fata de dolar, dar creste fata de leu

Euro s-a depreciat luni fata de dolar aproape de cel mai redus nivel din ultimii noua ani, investitorii estimand ca Banca Centrala Europeana va adopta masuri de relaxare cantitativa (QE), conform unor informatii publicate de agentiile de presa Associated Press si Reuters.

05 Ian 2015 | Valute

Leul a pierdut in decembrie cat jumatate din dobanda pe un an

Deprecierea de 1,2% consemnata de moneda nationala in prima jumatate a lunii decembrie echivaleaza cu jumatate din dobanda la termen pe un an pentru un depozit in lei (sau toata dobanda daca ne raportam la un depozit in dolari).

16 Dec 2014 | Valute

Va fi suficienta dobanda de 17% pentru calmarea rublei?

Banca centrala a Rusiei a urcat luni noapte dobanda de politica monetara cu 6,5%, pana la 17%, o masura fara precedent ce vizeaza aplicarea unei corectii speculatorilor cu riscul prabusirii actiunilor si sufocarii companiilor cu datorii in ruble.

16 Dec 2014 | Valute

Dolarul ar putea ajunge la 1,20 euro

Analistii Raiffeisen estimeaza ca dolarul s-ar putea aprecia fata de euro in cursul primului trimestru din anul urmator, cotatia EUR/USD urmand sa coboare pana la pragul de 1,20.

11 Dec 2014 | Valute

Fluctuatiile cursului au pierdut din amploare

Cursul de schimb oficial euro-leu a prezentat fluctuatii minore de la o zi la alta in ultimele sedinte de tranzactionare.

25 Noi 2014 | Valute

Unde merge leul daca n-are motive de apreciere si nici sa bata pasul pe loc intre 4,4-4,44 lei/euro?

Guvernatorul BNR era de parere pe 6 noiembrie ca leul n-are motive de apreciere pe termen scurt, iar doua saptamani mai tarziu isi exprima mirarea ca moneda nationala a incremenit in intervalul 4,4-4,44 lei/euro. Oare in ce directie s-ar putea dezmorti cursul?

20 Noi 2014 | Valute

Cererea de aur este la minimul ultimilor 5 ani

Pe fondul apropierii unei schimbari in politic monetara a SUA si declinului preturilor metalului galben, cererea la nivel global a ajuns la minimul ultimilor 5 ani.

13 Noi 2014 | Valute

Isarescu nu vede o apreciere a leului in viitorul apropiat

Declaratia a fost facuta joi, cu ocazia raportului privind inflatia, si depaseste prin concizie stilul evaziv al guvernatorului.

07 Noi 2014 | Valute
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară