top banner

CE cere mobilizare pentru Uniunea Pietelor de Capital

19 Septembrie 2016 | Autor: Conso

Comisia Europeana solicita Parlamentului si Consiliului European sa finalizeze rapid primul set de masuri propuse pentru infaptuirea Uniunii Pietelor de Capital (CMU) si sa vina cu urmatorul set cat mai curand posibil. Totodata, Comisia sustine ca va stabili, la randul sau, prioritatile pentru perioada imediat urmatoare.
La un an de la lansarea Planului de Actiuni pentru construirea Uniunii, presedintele CE a sustinut un discurs intitulat ”Stadiul Uniunii 2016”, in care a subliniat necesitatea si beneficiile acestui demers.
”Imaginati-va un start-up care nu poate accesa un credit bancar. In prezent, optiunile sunt limitate. Uniunea Pietelor de Capital va oferi alternative, surse vitale de fonduri pentru a ajuta firmele la inceput de drum sa demareze”, a sustinut presedintele Comisiei, Jean-Claude Junker in discursul sau.
Comisia vrea rezultate in teren cat mai curand
Cu aceasta ocazie, Comisia a stabilit pasii urmatori necesari pentru a accelera constituirea Uniunii, proiectul fanion al Comisiei sub conducerea lui Junker, prin care se urmareste impulsionarea crearii de locuri de munca si a cresterii economice in Europa.
Potrivit unui comunicat al CE, Uniunea Pietelor de Capital reprezinta piatra de temelie pentru Planul de Investitii al CE pentru Europa, in valoare de 315 miliarde de euro, si cauta sa ofere companiilor acces la surse de finantare diversificate. Totodata, Comisia estimeaza ca Uniunea va face sistemul financiar european mai stabil si va permite capitalurilor sa circule mai liber intre granite in piata unica, astfel incat sa poata fi utilizate de catre companii si sa ofere europenilor mai multe oportunitati de investitii.
”Dezvoltand piete de capital mai puternice si mai adanci in UE, este mai important ca oricand sa permitem capitaluirilor sa intre in companiile noastre, in interesul economiei reale, al cresterii economice si al investitiilor. Acum este vremea sa finalizam prima etapa a CMU si sa mergem mai departe cu noile prioritati. Vom colabora strans cu colegii din domeniul reglementarii, astfel incat sa progresam rapid  si sa transformam CMU in realitate”, a spus vicepresedintele CE, Valdis Dombrovskis,
Statele membre trebuie sa realizeze reformele necesare
La randul sau, vicepresedintele CE, Jyrki Katainen, responsabil pentru piata muncii, crestere economica si investitii, sustine ca cea mai importanta parte a planului de investitii consta in imbunatatirea mediului de afaceri in statele membre si eliminarea barierelor din calea investitiilor.
”Infaptuirea CMU va ajuta la doborarea acestor bariere astfel incat sa stimulam investitiile private in infrastructura si IMM-uri.
Deja am faut pasi in directia crearii Uniunii, si anume am acordat companiilor de asigurari facilitati pentru a investi in proiecte de infrastructura pe termen lung. Vom continua sa implementam planul de actiune si contam pe sprijinul statelor membre sa realizeze reformele necesar in acest scop la nivel national”, a mai spus Jyrki Katainen.
Comisia Europeana a adoptat, pe 30 septembrie 2015, Planul de Actiuni pentru construirea Uniunii, care contine 33 de masuri necesare pentru integrarea pietelor de capital din UE pana in 2019.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Cand este bine sa investim la bursa?

Cand este bine sa investim la bursa?

Preturile actiunilor la bursa pot avea perioade de crestere si perioade de scadere. Oare acest lucru inseamna ca evolutiile acestor preturilor sunt intamplatoare, iar eventualele castiguri din investitii tin doar de noroc sau inspiratia de moment? Bineinteles ca nu.

14 Oct 2024 | Investitii
Dobândă de până la 5.5% la economii, pe termen determinat cu Freedom24

Dobândă de până la 5.5% la economii, pe termen determinat cu Freedom24

La ultima sa întâlnire din septembrie, Banca Centrală Europeană (BCE) a luat decizia importantă de a stabili ratele dobânzilor la 3.50%, cu scopul de a reactiva creșterea economică și de a menține inflația sub control. Această măsură a afectat direct atât băncile, cât și investitorii din întreaga Europă.

14 Oct 2024 | Investitii
Nu economia a prabusit bursele, ci speculatiile

Nu economia a prabusit bursele, ci speculatiile

Desi corectiile ample intalnite pe pietele de capital la inceputul saptamanii au fost puse pe seama slabiciunii economiilor, adevaratul vinovat trebuie cautat in zona “carry trade”.

07 Aug 2024 | Investitii
Care ar putea fi investitia anului 2025?

Care ar putea fi investitia anului 2025?

Daca in 2024 bursa a atras atentia prin aprecierea cotatiilor, iar piata imobiliara s-a tinut foarte bine in ciuda dobanzilor mari, anul viitor inasprirea politicii fiscale ar putea sa anuleze relaxarea politicii monetare, iar castigatorii ar putea fi gasiti in zona instrumentelor cu venit fix.

19 Iul 2024 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul