top banner

80% din piata fondurilor mutuale este detinuta de doi administratori

01 Februarie 2011 | Autor: Conso

Peste 80% din piata fondurilor mutuale este detinuta de 2 administratori: Erste si Raiffeisen Asset Management. Impreuna, acestia gestioneaza active in valoare de 4,4 miliarde lei.
Cele doua societati de administrare a investitiilor detineau la finele anului trecut cote de piata foarte apropiate. In vreme ce Erste Asset Management ocupa locul 1, cu o cota de piata de 41,7%, conform datelor Asociatiei Administratorilor de Fonduri, Raiffeisen Asset Management afisa o cota de 38,4%.
”Rezultatele deosebite obtinute in distributia de fonduri de investitii sunt o confirmare a faptului ca forta de vanzari a reusit extrem de rapid sa se adapteze noului context de piata in care nevoia clientului este cea mai important”, a declarat Madalina Teodorescu, directorul executiv al Ariei Vanzari Retail si Distributie a Raiffeisen Bank.
Comparativ cu finele anului 2009, cota de piata a Erste a coborat de la 45,4%, in vreme ce Raiffeisen si-a extins pozitia pe piata, urcand de la 29,9%.
In cazul Erste, cresterea activelor gestionate a fost sustinuta in 2010 de fondurile BCR Monetar si BCR Obligatiuni. Investitorii au facut plasamente de aproximativ 790 milioane lei in acestea.
In ceea ce priveste Raiffeisen, investitorii au preferat tot fondurile purtatoare de dobanda. Prin urmare Raiffeisen Monetar a inregistrat un plus de aproximativ 600 milioane lei, iar Raiffeisen Europlus - o crestere a activelor administrate exprimata in lei de peste 450 milioane.
”In prezent, doar putin peste 2% din averea financiara a romanilor este plasata in fonduri de investitii. Pe masura ce cresterea economica va reveni si se va apropia de potential, increderea in economie va creste, iar ratele dobanzilor se vor reduce, acest decalaj se poate reduce pe termen mediu si lung”, a declarat Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Cum reactionam in fata “maximelor istorice”

Cum reactionam in fata “maximelor istorice”

Bursa de Valori a atins saptamana trecuta un nou maxim istoric, un pretext nimerit sa ne intrebam care ar fi atitudinea recomandata in fata acestui nou reper si ce ar putea urma.

12 Sep 2023 | Investitii
Investitorii in actiuni BVB au fost marii castigatori ai listarii Hidroelectrica

Investitorii in actiuni BVB au fost marii castigatori ai listarii Hidroelectrica

In prima jumatate a lunii august, media tranzactiilor cu actiunile H20 a reprezentat 37% din media tranzactiilor cu actiuni la BVB, pondere care explica pariul facut din timp pe cresterea cotatiilor actiunilor bursei, in calitate de emitent.

17 Aug 2023 | Investitii
Bursa se poate transforma intr-o afacere pe termen lung

Bursa se poate transforma intr-o afacere pe termen lung

Noile planuri de impozitare a castigurilor si dividendelor obtinute din investitiile bursiere pot reduce speculatiile dar si lichiditatea. De ce n-am aflat aceste lucruri inainte de IPO-ul Hidroelectrica?

03 Aug 2023 | Investitii
De ce au revenit pe crestere bursele in 2023?

De ce au revenit pe crestere bursele in 2023?

Desi economiile nu cunosteau o perioada de revenire, ba dimpotriva, iar dobanzile se mentineau ridicate, bursele au inversat trendul de scadere si au oferit profituri nesperate celor care au avut nervii tari.

26 Iul 2023 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul