Grupul de experti (Payment Systems Market Expert Group – PSMEG) are rolul de a asista Comisia Europeana la pregatirea actelor legislative si a initiativelor privind sistemele de plata, inclusiv problemele de prevenire a fraudei legate de sectorul sistemelor de plata si de utilizatorii acestora.
De asemenea, grupul trebuie sa furnizeze feedback privind implementarea practica a actelor legislative si a initiativelor Comisiei, sa faciliteze realizarea unui schimb de opinii privind cele mai bune practici actuale si sa asigure monitorizarea posibilelor aspecte problematice specifice din domeniu.
Actualul PSMEG este format din 40 de membri, care reprezinta, in proportii echilibrate, sectorul serviciilor de plata, precum si utilizatorii serviciilor de plata si consumatorii. In trecut (din 2009) a functionat un grup format din 50 de membri, cu aceeasi denumire si care urmarea aceleasi obiective, imensa majoritate a membrilor grupului fiind insa reprezentanti ai sectorului serviciilor de plata.
Schimbarea structurii grupului de experti, in favoarea cresterii semnificative a reprezentarii utilizatorilor de produse si servicii financiare si a consumatorilor, reflecta noua viziune promovata de Comisia Europeana si in special de comisarul Michel Barnier.
Un proiect sustinut de
Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare
Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau
Sfaturi financiare pentru consumatori
Mai mult
Bancile au sesizat avantajele combinarii platilor in crestere cu cardul cu obstacolele dotarii cu POS-uri in spatiile comerciale improvizate si propun aplicatii ce transforma telefonul in terminal de acceptare a platilor cu cardul.
17 Februarie 2021 | Info banci
Sistemul bancar autohton a implementat din ianuarie noile protocoale la nivel european pentru securizarea tranzactiilor electronice, ceea ce pentru utilizatorul obisnuit se traduce in pasi suplimentari pentru validarea unor operatiuni.
12 Ianuarie 2021 | Info banci
Dobanzile la creditele populatiei si companiilor dar si dobanzile la care se imprumuta statul au inceput anul in scadere. Vestea proasta este ca le vor urma si dobanzile la depozite.
11 Ianuarie 2021 | Info banci
Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB) considera ca una dintre deciziile Curtii de Justitie a Uniunii Europene ar putea determina instantele de judecata sa recomande bancilor si consumatorilor sa negocieze inainte de inceperea unui proces.
21 Decembrie 2020 | Info banci