Masuri de redresare a bancilor ar trebui luate si fara teste de stres

Autoritatile nationale nu ar trebui sa astepte rezultatele testelor de stres pentru a lua masuri de sprijinire a bancilor in dificultate, precizeaza autoritatile europene.


“Chiar si bancile care trec cu bine de testele de stres nu ar trebui sa fie considerate automat sigure”, a mentionat Mervyn King, prim vicepresedintele Consiliului European pentru Riscuri Sistemice (ESRB).

Urmatoarea etapa a testului de stres la care vor fi supuse bancile europene va avea loc luna viitoare.
Masurile de redresare ar trebui luate in cel mult 6 luni de la rezultatele testelor, a precizat si Andrea Enria, vicepresedinte ERSB si sef al Autoritatii Bancare Europene.

“Daca aceste masuri nu sunt implementate in acest interval de timp, ulterior adoptarea unor astfel de masuri va fi asigurata de catre Autoritatea Bancara Europeana”, a adaugat Enria.

Pe de alta parte, King a subliniat ca inca nu a fost rezolvata cea mai mare problema care a dus la punerea in pericol a stabilitatii sistemului financiar, si anume de a nu mai permite bancilor de a deveni atat de mari precum cele din Irlanda si Islanda.

“Stabilitatea sistemului financiar este inca in pericol la nivel european, iar consecintele crizei se vor resimti si pe parcursul mai multor ani de acum inainte”, considera reprezentantii Consiliului.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor
AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor

Noutatea introdusa de serviciul pus la dispozitia bancilor de catre Transfond este ca se pot face plati intre clientii bancilor diferite, persoane fizice sau mici comercianti.

23 Martie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus