Masuri de redresare a bancilor ar trebui luate si fara teste de stres

Autoritatile nationale nu ar trebui sa astepte rezultatele testelor de stres pentru a lua masuri de sprijinire a bancilor in dificultate, precizeaza autoritatile europene.


“Chiar si bancile care trec cu bine de testele de stres nu ar trebui sa fie considerate automat sigure”, a mentionat Mervyn King, prim vicepresedintele Consiliului European pentru Riscuri Sistemice (ESRB).

Urmatoarea etapa a testului de stres la care vor fi supuse bancile europene va avea loc luna viitoare.
Masurile de redresare ar trebui luate in cel mult 6 luni de la rezultatele testelor, a precizat si Andrea Enria, vicepresedinte ERSB si sef al Autoritatii Bancare Europene.

“Daca aceste masuri nu sunt implementate in acest interval de timp, ulterior adoptarea unor astfel de masuri va fi asigurata de catre Autoritatea Bancara Europeana”, a adaugat Enria.

Pe de alta parte, King a subliniat ca inca nu a fost rezolvata cea mai mare problema care a dus la punerea in pericol a stabilitatii sistemului financiar, si anume de a nu mai permite bancilor de a deveni atat de mari precum cele din Irlanda si Islanda.

“Stabilitatea sistemului financiar este inca in pericol la nivel european, iar consecintele crizei se vor resimti si pe parcursul mai multor ani de acum inainte”, considera reprezentantii Consiliului.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB
Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB

Daca anul trecut, in 85% dintre negocieri, partile acceptau solutia data de conciliatori, procentul a scazut la 80% in acest an, tendinta fiind observata in ultimele luni. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB?

7 Octombrie 2020 | Info banci

Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB
Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB

In luna septembrie, s-au Implinit 5 ani de la Infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor In domeniul Bancar (CSALB), prima entitate care solutioneaza pe cale extrajudiciara litigiile dintre consumatori si comerciantii din sistemul financiar-bancar.

30 Septembrie 2020 | Info banci

Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi
Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi

UniCredit Bank copiaza modelul folosit de Revolut, ING Bank si Raiffeisen Bank si ofera un stimulent de 50 de lei clientilor care isi conving cunoscutii sa deschida conturi curente in lei, pentru ei sau pentru copiii/parintii lor.

18 Septembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus