Guvernul nu a avut niciodata intentia sa supraimpoziteze bancile

Presedintele Traian Basescu a declarat ca guvernul nu a avut in vedere pana acum supraimpozitarea bancilor, ca masura de echilibrare a bugetului de stat.


“Daca guvernul si-ar fi pus problema taxarii bancilor o facea in cea mai dificila situatie. Nu exista aceasta intentie si sper ca bancile sa nu se repeada sa isi recupereze toata pierderea cu creditele neperformante intr-un an”, a spus presedintele Romaniei, in cadrul unei conferinte a Ziarului Financiar.

Declaratia a venit ca raspuns la intrebarea pusa de Radu Gratian Ghetea, presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor. El a afirmat ca bancile romanesti nu au avut nevoie de un sprijin din partea statului ca in alte state europene si astfel nu ar fi echitabil ca ele sa suporte taxe suplimentare.

Astfel de taxe au fost instituite in tari precum Ungaria si Austria.

Totodata, Ghetea a avertizat ca o eventuala taxa speciala asupra bancilor va avea ca efect majorarea costului creditelor, astfel ca va fi suportata in final de catre consumator.

Pe de alta parte, presedintele ARB a declarat ca bancile au fost cele care au suportat cel mai mult costul crizei financiare, prin creditele neperformante din portofoliu. Afirmatia sa a fost imediat contrazisa de presedintele Basescu, care i-a replicat ca acest cost a fost, in realitate, suportat de catre populatie.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

SONDAJ CONSO

Parerea ta conteaza!


Samsung Galaxy Tab

Dorim sa stim parerea ta despre serviciile oferite de Conso.

Participa la un scurt sondaj si vei fi automat inscris intr-o tragere la sorti.
Marele premiu: o tableta Samsung Galaxy Tab S5e.

Particip la sondaj Detalii sondaj

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB
Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB

Daca anul trecut, in 85% dintre negocieri, partile acceptau solutia data de conciliatori, procentul a scazut la 80% in acest an, tendinta fiind observata in ultimele luni. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB?

7 Octombrie 2020 | Info banci

Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB
Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB

In luna septembrie, s-au Implinit 5 ani de la Infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor In domeniul Bancar (CSALB), prima entitate care solutioneaza pe cale extrajudiciara litigiile dintre consumatori si comerciantii din sistemul financiar-bancar.

30 Septembrie 2020 | Info banci

Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi
Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi

UniCredit Bank copiaza modelul folosit de Revolut, ING Bank si Raiffeisen Bank si ofera un stimulent de 50 de lei clientilor care isi conving cunoscutii sa deschida conturi curente in lei, pentru ei sau pentru copiii/parintii lor.

18 Septembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus