Fondurile ar putea fi folosite pentru a continua acordarea de credite, atunci cand conditiile economice se inrautatesc. Un astfel de regim ar limita, totodata, acordarea de credite in mod excesiv in fazele de boom economic, prin cresterea costului imprumuturilor.
Noile rezerve s-ar putea aditiona la cele pe care bancile le constituie in mod regulat, actionand ca un amortizor suplimentar in cazul aparitiei unor probleme financiare.
Noua propunere a fost lansata in dezbatere publica de catre Comisia Europeana, fiind asteptate comentarii pana pe 19 noiembrie 2010.
Un proiect sustinut de
Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare
Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau
Sfaturi financiare pentru consumatori
Mai mult
Sistemul bancar autohton a implementat din ianuarie noile protocoale la nivel european pentru securizarea tranzactiilor electronice, ceea ce pentru utilizatorul obisnuit se traduce in pasi suplimentari pentru validarea unor operatiuni.
12 Ianuarie 2021 | Info banci
Dobanzile la creditele populatiei si companiilor dar si dobanzile la care se imprumuta statul au inceput anul in scadere. Vestea proasta este ca le vor urma si dobanzile la depozite.
11 Ianuarie 2021 | Info banci
Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB) considera ca una dintre deciziile Curtii de Justitie a Uniunii Europene ar putea determina instantele de judecata sa recomande bancilor si consumatorilor sa negocieze inainte de inceperea unui proces.
21 Decembrie 2020 | Info banci
Mai multe banci au anuntat reducerea dobanzilor la depozitele in lei, o miscare care poate anticipa reducerea inflatiei pe parcursul anului viitor.
11 Decembrie 2020 | Info banci