top banner

Asociatiile britanice de protectie a consumatorilor au largit aria produselor financiare de evitat

13 Aprilie 2012 | Autor: Conso

Principala asociatie de protectie a consumatorilor din Marea Britanie a revizuit lista produselor financiare care ar trebui evitate. Numarul a urcat la 13, mare parte regasindu-se si pe piata romana.
Dupa ce in urma cu doua luni, asociatia de consumatori Which! oferea o lista restransa de produse financiare care nu ofera un raport avantaje/pret in beneficiul consumatorilor, acum numarul acestora a urcat la 13.
Pe langa asigurarea telefoanelor mobile, a cardurilor si depozitele structurate, lista revizuita contine inlcusiv creditele la domiciliu sau planurile de rambursare a datoriilor, incheiate cu recuperatorii de creante.
Asociatia atentioneaza asupra dobanzilor mari aferente creditelor pe termen scurt, in ciuda promovarii foarte mari a acestui produs financiar. Ca o alternativa, Which! propune creditele clasice, a caror costuri pot fi de cateva zeci de ori mai reduse.
Si in Romania diferenta de costuri intre creditele pe termen scurt si cardurile de credite, spre exemplu, ramane una substantiala.
Semnarea unui contract cu o firma de recuperare creante se poate dovedi o decizie mai putin inspirata pentru un datornic. In loc sa ii restructureze planul initial de rate pentru a facilita rambursarea datoriilor, de multe ori sumele sunt solicitate integral in avans sau intr-o perioada foarte scurta de timp.
Acest tip de stingere a datoriilor este intalnit si in Marea Britanie, dar de multe ori sensul este invers: clientul contacteaza o firma specializata, pentru a negocia preluarea datoriei.
Indiferent de situatie, costurile mari sunt unul dintre principalele dezavantaje ale acestei “intermedieri”.
Pe lista mai sunt incluse produsele de investitie care promit un randament minim garantat, randament care de multe ori nu este atins, precum si asigurarile de protectie atasate creditelor, strict reglementate de curand de catre autoritatile britanice.
Astfel de produse se regasesc frecvent si in Romania, multe baci impunand incheierea unei asigurari de viata/somaj la obtinerea unui credit negarantat.
Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Info banci

Alte Articole

Conso se reinventeaza dupa o investitie de peste 70.000 euro

Conso se reinventeaza dupa o investitie de peste 70.000 euro

Portalul financiar Conso a fost reconstruit integral pe o arhitectura web moderna, in urma unui proiect derulat pe parcursul ultimelor 18 luni, cu o investitie de peste 70.000 euro. Arhitectura noua aduce importante imbunatatiri pentru utilizatorii site-ului, precum si noi functionalitati.

17 Mai 2022 | Info banci
Creditele in valuta-cum ne afecteaza schimbarea indicilor de referinta?

Creditele in valuta-cum ne afecteaza schimbarea indicilor de referinta?

Dupa modelul IRCC care a inlocuit Robor in Romania, creditele in franci elvetieni, dolari, lire sterline si yeni au schimbat referinta Libor din acest an.

03 Feb 2022 | Info banci
Calatoria aplicatiei ING Home’Bank in 15 ani de la lansare

Calatoria aplicatiei ING Home’Bank in 15 ani de la lansare

ING Home’Bank este o aplicatie completa de internet banking, care astazi are peste 1,1 milioane de utilizatori activi si 26 milioane de sesiuni pe luna. Prin intermediul ei, oricine poate deschide relatia cu banca, poate accesa toate serviciile si produsele curente si poate inclusiv sa inchida relatia, totul online, oriunde, oricand.

22 Dec 2021 | Info banci
Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Bancile au inceput sa isi adapteze oferta pentru a ajunge si la persoanele cu deficiente de auz sau de vedere, din dorinta a largi cat mai mult posibil baza actuala de clienti.

15 Oct 2021 | Info banci

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul