top banner

Asociatiile britanice de protectie a consumatorilor au largit aria produselor financiare de evitat

13 Aprilie 2012 | Autor: Conso

Principala asociatie de protectie a consumatorilor din Marea Britanie a revizuit lista produselor financiare care ar trebui evitate. Numarul a urcat la 13, mare parte regasindu-se si pe piata romana.
Dupa ce in urma cu doua luni, asociatia de consumatori Which! oferea o lista restransa de produse financiare care nu ofera un raport avantaje/pret in beneficiul consumatorilor, acum numarul acestora a urcat la 13.
Pe langa asigurarea telefoanelor mobile, a cardurilor si depozitele structurate, lista revizuita contine inlcusiv creditele la domiciliu sau planurile de rambursare a datoriilor, incheiate cu recuperatorii de creante.
Asociatia atentioneaza asupra dobanzilor mari aferente creditelor pe termen scurt, in ciuda promovarii foarte mari a acestui produs financiar. Ca o alternativa, Which! propune creditele clasice, a caror costuri pot fi de cateva zeci de ori mai reduse.
Si in Romania diferenta de costuri intre creditele pe termen scurt si cardurile de credite, spre exemplu, ramane una substantiala.
Semnarea unui contract cu o firma de recuperare creante se poate dovedi o decizie mai putin inspirata pentru un datornic. In loc sa ii restructureze planul initial de rate pentru a facilita rambursarea datoriilor, de multe ori sumele sunt solicitate integral in avans sau intr-o perioada foarte scurta de timp.
Acest tip de stingere a datoriilor este intalnit si in Marea Britanie, dar de multe ori sensul este invers: clientul contacteaza o firma specializata, pentru a negocia preluarea datoriei.
Indiferent de situatie, costurile mari sunt unul dintre principalele dezavantaje ale acestei “intermedieri”.
Pe lista mai sunt incluse produsele de investitie care promit un randament minim garantat, randament care de multe ori nu este atins, precum si asigurarile de protectie atasate creditelor, strict reglementate de curand de catre autoritatile britanice.
Astfel de produse se regasesc frecvent si in Romania, multe baci impunand incheierea unei asigurari de viata/somaj la obtinerea unui credit negarantat.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Info banci

Alte Articole

Economii cu bonus de dobanda in functie de abonament

Economii cu bonus de dobanda in functie de abonament

Revolut isi promoveaza pachetele exclusiviste oferind dobanzi in crestere la conturile de economii recent lansate, practica bancara anterioara presupunand dobanzi fixe sau stimularea economisirii in functie de sold.

28 Feb 2024 | Info banci
Promotii bancare in prag de toamna

Promotii bancare in prag de toamna

Mai multe oferte bancare aparute in ultima perioada propun bonusuri la achizitiile de la parteneri, reduceri de dobanda, costuri zero pe viata pe anumite pachete.

29 Aug 2023 | Info banci
Ce oferte scot in fata bancile in aceasta perioada?

Ce oferte scot in fata bancile in aceasta perioada?

Am analizat site-urile principalelor banci din Romania pentru fotografia canalelor de vanzari ale momentului-economisire, carduri de credit si debit, aplicatii mobile, oferte de creditare si, vedeta saptamanii, Black Friday.

08 Noi 2022 | Info banci
Exclusivitate Conso: Ce se intampla cu produsele clientilor Credit Agricole dupa fuziunea cu Vista Bank

Exclusivitate Conso: Ce se intampla cu produsele clientilor Credit Agricole dupa fuziunea cu Vista Bank

Vista Bank a preluat Credit Agricole Romania iar produsele si serviciile sale au fost incluse in oferta Vista. Conso va ofera cateva detalii privind integrarea acestora si pasii concreti pe care trebuie sa ii faca clientii Credit Agricole.

06 Oct 2022 | Info banci

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul