Cum garantez creditul?

Intreprinderile care se inscriu in program trebuie sa se incadreze in cerintele de eligibilitate impuse de finantatori, inclusive prin prezentarea de garantii corespunzatoare.

In cazul in care firma nu dispunde garantii proprii suficiente, aceasta poate beneficia in conditiile programului de garantii de stat, prin intermediul Fondului National de Garantare a Creditului pentru IMM (FNGCIMM).

Procedura de acordare a garantiei este relativ simpla:
-    dupa aprobarea liniei de credit, banca finantatoare, se va adresa FNGCIMM in vederea obtinerii unei garantii.
-    Fondul de Garantare realizeaza o analiza proprie a situatiei economico financiare a firmei beneficiare si stabileste daca va acorda sau nu garantia solicitata.

Pentru garantia obtinuta, firma beneficiara trebuie sa plateasca un comission anual, care acopera riscul asumat de stat.

Valoarea de garantiei de stat nu poate depasi insa 80% din credit. Prin urmare, solicitantul va trebui sa dispuna si de garantii proprii pentru a putea obtine imprumutul.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Microcredite

Microcreditele sunt solutii de finantare concepute de banci pentru firmele de dimensiuni mici. Banii se primesc de multe ori in cel mult 24 de ore de la depunerea documentatiei. Solutiile de microfinantare sunt destinate in general intreprinderilor cu o cifra de afaceri mai mica de 1 milion de euro pe an. Totul despre microcredite in Ghidul complet

Garantii financiare

Garantiile Fondului National de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM) se emit la solicitarea institutiilor finantatoare pentru credite aprobate. Pentru finantari de pana la 400.000 lei, garantia Fondului se poate obtine in maxim 48 ore. Cine poate solicita garantii financiare, cum se obtin si ce credite pot fi garantate, cat costa garantiile

Restructurare credite

Restructurarea unui credit la firmele care intampina probleme de rambursare este o alternativa demna de luat in seama pentru a evita executarea silita a garantiilor. In ce conditii se restructureaza creditul, ce este rescandentarea, ce este reesalonarea si refinantarea, ce se poate face daca statul intarzie plata si ce solutii de restructurare mai

Ai nevoie de un credit?

Inapoi sus