top banner

Sistemul de economisire-creditare

Cat este prima de stat?

Cuprins

   Sistemul de economisire-creditare este unicul sistem bancar care beneficiaza de sprijin financiar din partea statului. Clientii bancilor pentru locuinte primesc o prima din partea statului la sfarsitul anului calendaristic.

  Prima de stat reprezinta, in prezent, 25% din sumele economisite pe parcursul unui an de un client. Valoarea primei nu poate depasi insa echivalentul in lei a 250 euro.
  Pentru a beneficia de o valoare mai mare a primei de la stat, se poate incheia cate un contract pentru fiecare membru al familiei. Astfel, se poate realiza un contract suplimentar pe numele sotului sau sotiei, si chiar pe numele copiilor, neexistand nici o restrictie legala in acest sens.
  De exemplu, o familie cu un copil care economisiste 3.000 euro intr-un an, poate primi de la stat 750 euro pe an daca incheie trei contracte, fata de 250 euro daca ar semna unul singur.
  Prima de la stat se acorda doar cetatenilor romani cu domiciliul stabil in Romania.
  Repartizarea primei de la stat in conturile de economisire ale clientilor se face dupa aprobarea si primirea ei de la ministerul de resort. Conform legii, acest lucru se intampla in al doilea trimestru al anului urmator efectuarii depunerilor.
  Dupa perioada minima de economisire de 5 ani, indiferent daca se solicita un credit sau nu, sumele economisite si prima de la stat se pot utiliza in orice scop, nu doar in scop locativ.

  Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

  Comparații

  Depozite la termen

  Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
  Compară

  TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

  Calculatoare

  Depozit la termen

  Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

  Cont de economii

  Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii

  Comparații

  Depozite la termen

  Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale

  Compară

  Info Financiar