top banner

Credite rapide

Ce alternative exista la creditele rapide?

Cuprins
  Nu este bine sa soliciti un credit rapid inainte sa verifici daca nu cumva poti obtine o finantare mai ieftina din alta parte. Conso.ro iti prezinta solutiile posibile.
  1.    Credit de nevoi personale
  Creditele de nevoi personale au costuri mai reduse decat imprumuturile rapide, astfel ca merita mai intai sa vezi daca nu te incadrezi pentru un astfel de credit.
  De regula, finantatorii care ofera cele mai ieftine credite impun conditii mai stricte din partea solicitantilor, in ceea ce priveste venitul necesar, vechimea in munca si istoricul de la Biroul de Credit. Chiar daca alegi insa si cel mai scump credit de nevoi personale, costurile vor fi mult mai mici decat in cazul creditelor rapide.
  Totodata, este important sa verifici conditiile de creditare de la mai multi finantatori. Nu toti au acelasi sistem de scoring, astfel ca este posibil ca unii sa iti respinga cererea, dar altii sa o accepte.
  2.    Card de credit sau descoperit de cont
  Nu numai creditele rapide iti permit accesul rapid la bani. Cardurile de credit sau descoperitul de cont reprezinta o solutie chiar mai rapida, daca este activata din timp. In acest mod, poti avea acces permanent la o anumita suma de bani, la care poti apela in situatii de urgenta.
  De multe ori, bancile incheie cu angajatorii conventii de virare a salariilor, care includ si accesul la un descoperit de cont. Aceste imprumuturi sunt mai usor de obtinut, astfel ca merita sa te inscrii intr-un astfel de program, daca este disponibil la locul de munca.
  3.    Inscrie-te la o casa de ajutor reciproc (CAR)
  O alta solutie o reprezinta inscrierea din timp la o casa de ajutor reciproc. Aceste scheme sunt destinate persoanelor cu venituri reduse. Inainte de a putea obtine un imprumut, membrii trebuie sa economiseasca, chiar si sume modice, in functie de posibilitati.
  Ulterior, membrii pot obtine imprumuturi la costuri mult mai mici decat creditele rapide, existand si posibilitatea de a solicita credite pentru situatii de urgenta.
  Conditiile pentru obtinerea unui credit de la CAR difera de la o casa la alta. De regula, membrii se pot inscrie pe baza de recomandari, iar imprumuturile se acorda, in general, cu giranti.
  4.    Imprumuta bani de la familie
  Obtinerea unui imprumut de la familie sau prieteni poate conduce la situatii neplacute, ce iti pot afecta viata sociala, in cazul in care nu vei putea restitui banii. Dar daca te afli intr-o situatie foarte dificila, merita totusi sa incerci sa soliciti ajutorul financiar al persoanelor apropiate.
  Daca familia sau prietenii nu iti pot imprumuta banii, este posibil sa te ajute sa iti reduci alte cheltuieli cotidiene (ex. alimente), pentru a face loc pentru economii in bugetul personal.
  De asemenea, daca persoane din familie (de exemplu, parintii) au o situatie financiara mai buna, exista si posibilitatea sa solicite in nume propriu un imprumut de la banca.
  Daca niciuna dintre solutiile de mai sus nu te ajuta si vrei cu orice pret sa obtii un imprumut, atunci poti incerca varianta unui credit rapid.

  Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

  Comparații

  Asigurări RCA

  Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  Compară

  TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

  Calculatoare

  Credit maxim

  Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

  Rate credit

  Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

  Refinanțare credit

  Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul

  Comparații

  Asigurări RCA

  Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

  Compară

  Info Financiar