Ce alternative exista la creditele rapide?


Nu este bine sa soliciti un credit rapid inainte sa verifici daca nu cumva poti obtine o finantare mai ieftina din alta parte. Conso.ro iti prezinta solutiile posibile.


1.    Credit de nevoi personale

Creditele de nevoi personale au costuri mai reduse decat imprumuturile rapide, astfel ca merita mai intai sa vezi daca nu te incadrezi pentru un astfel de credit.

De regula, finantatorii care ofera cele mai ieftine credite impun conditii mai stricte din partea solicitantilor, in ceea ce priveste venitul necesar, vechimea in munca si istoricul de la Biroul de Credit. Chiar daca alegi insa si cel mai scump credit de nevoi personale, costurile vor fi mult mai mici decat in cazul creditelor rapide.

Totodata, este important sa verifici conditiile de creditare de la mai multi finantatori. Nu toti au acelasi sistem de scoring, astfel ca este posibil ca unii sa iti respinga cererea, dar altii sa o accepte.

2.    Card de credit sau descoperit de cont

Nu numai creditele rapide iti permit accesul rapid la bani. Cardurile de credit sau descoperitul de cont reprezinta o solutie chiar mai rapida, daca este activata din timp. In acest mod, poti avea acces permanent la o anumita suma de bani, la care poti apela in situatii de urgenta.

De multe ori, bancile incheie cu angajatorii conventii de virare a salariilor, care includ si accesul la un descoperit de cont. Aceste imprumuturi sunt mai usor de obtinut, astfel ca merita sa te inscrii intr-un astfel de program, daca este disponibil la locul de munca.

3.    Inscrie-te la o casa de ajutor reciproc (CAR)

O alta solutie o reprezinta inscrierea din timp la o casa de ajutor reciproc. Aceste scheme sunt destinate persoanelor cu venituri reduse. Inainte de a putea obtine un imprumut, membrii trebuie sa economiseasca, chiar si sume modice, in functie de posibilitati.

Ulterior, membrii pot obtine imprumuturi la costuri mult mai mici decat creditele rapide, existand si posibilitatea de a solicita credite pentru situatii de urgenta.

Conditiile pentru obtinerea unui credit de la CAR difera de la o casa la alta. De regula, membrii se pot inscrie pe baza de recomandari, iar imprumuturile se acorda, in general, cu giranti.

4.    Imprumuta bani de la familie

Obtinerea unui imprumut de la familie sau prieteni poate conduce la situatii neplacute, ce iti pot afecta viata sociala, in cazul in care nu vei putea restitui banii. Dar daca te afli intr-o situatie foarte dificila, merita totusi sa incerci sa soliciti ajutorul financiar al persoanelor apropiate.

Daca familia sau prietenii nu iti pot imprumuta banii, este posibil sa te ajute sa iti reduci alte cheltuieli cotidiene (ex. alimente), pentru a face loc pentru economii in bugetul personal.

De asemenea, daca persoane din familie (de exemplu, parintii) au o situatie financiara mai buna, exista si posibilitatea sa solicite in nume propriu un imprumut de la banca.

Daca niciuna dintre solutiile de mai sus nu te ajuta si vrei cu orice pret sa obtii un imprumut, atunci poti incerca varianta unui credit rapid.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


Scorul de credit - ce este si cum afecteaza acordarea unui imprumut
Scorul de credit - ce este si cum afecteaza acordarea unui imprumut

Ce trebuie sa stii inainte sa soliciti un imprumut nou este ca, in intreaga lume, institutiile financiare aproba sau resping cererile de credit in functie si de scorul de credit, denumit scor FICO.

22 Septembrie 2021 | Articol sponsorizat

CONCURS: Viva Credit sarbatoreste 10 ani de la primul imprumut acordat 100% online!
CONCURS: Viva Credit sarbatoreste 10 ani de la primul imprumut acordat 100% online!

Viva Credit, prima companie din Romania specializata in imprumuturi rapide, oferite 100% online, implineste 10 ani de la primul imprumut acordat.

9 August 2021 | Articol sponsorizat

De ce alegem sa cheltuim in loc sa economisim?
De ce alegem sa cheltuim in loc sa economisim?

Pastele e mai mult o sarbatoare spirituala, nicidecum de lauda cu ce avem pe masa, ce cadouri am oferit sau primit. Din pacate, la noi aceasta sarbatoare inseamna 2 lucruri: curatenie si goana dupa cumparaturi.

29 Aprilie 2021 | Articol sponsorizat

Cat de util este un Credit rapid si cand apelam la el
Cat de util este un Credit rapid si cand apelam la el

Un credit rapid inseamna, de regula, acei bani de care ai nevoie pana la salariu. Adica o suma de bani nu foarte mare, usor de obtinut si care trebuie rambursata intr-un timp scurt.

21 Aprilie 2021 | Articol sponsorizat

Mai multe articole

Inapoi sus