top banner

Ghid credite de consum

Ce credit mi se potriveste?

Cuprins
  Decizia privind tipul de credit de consum care se potriveste cel mai bine in cazul fiecaruia trebuie luata in functie de caracteristicile principale ale imprumuturilor, dar si de locul si momentul ales pentru solicitarea creditului.
  Creditul pentru nevoi personale a fost adaptat de banci pentru a permite accesul la finantare chiar si al persoanelor cu venituri mai reduse. 
  Totusi, noile reglementari BNR privind creditele acordate populatiei au diminuat diferentele intre cele doua tipuri de finantari.
  Perioada maxima de rambursare in cazul tuturor creditelor de consum ajunge in prezent pana la 5 ani. Pe de alta parte, suma maxima la un credit de nevoi personale fara ipoteca ajunge in mod frecvent la 10.000 de euro (sau echivalentul acestei sume in lei), in timp ce valoarea maxima a unui credit pentru bunuri nu depaseste, in general, 5.000 de euro (sau echivalentul sumei in lei).
  Merita semnalat ca, la majoritatea institutiilor de credit, imprumuturile de nevoi personale beneficiaza de dobanzi anuale efective inferioare celor pentru achizitionarea de bunuri.
  Pe de alta parte, insa, produsele de creditare pentru bunuri se regasesc si la birourile sau agentiile bancilor din cadrul hypermarketurilor si retelelor de magazine care vand produse in rate.
  Astfel incat, chiar daca mai "piperate", ele sunt preferate de cei care s-au decis sa cumpere un anumit tip de televizor, frigider sau masina de spalat, deoarece procedura de acordare este mai rapida.

  Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

  Comparații

  Credite nevoi personale

  Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
  Compară

  TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

  Calculatoare

  Credit maxim

  Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

  Rate credit

  Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

  Refinanțare credit

  Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul

  Comparații

  Credite nevoi personale

  Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

  Compară

  Info Financiar