top banner

Microcredite

Care sunt garantiile necesare?

Cuprins
  Ceea ce face microcreditele atat de atractive este ca in anumite cazuri, bancile nu solicita garantii. Aceasta practica se intalneste doar la imprumuturile pe termen scurt, denumite si «credite de nevoi personale». Documentatia aferenta este la randul ei extrem de simplificata, fiind necesar, in principal, doar ultimul bilant contabil si ultima balanta de verificare.
  Bineinteles, suma care poate fi imprumutata in acest mod este limitata, iar pentru a obtine finantari de valori mai mari, intreprinderea trebuie sa prezinte garantii. Acestea fac ca dosarul de credit sa devina mai stufos, deoarece clientul trebuie sa aduca si documentele aferente garantiei.
  In categoria garantiilor acceptate de banci fac parte depozitele, contra-garantii emise de alte banci acceptate, ipoteci pentru bunuri imobile – apartamente, case si vile, spatii comerciale sau industriale, terenuri – si gaj asupra bunurilor mobile – echipamente, autovehicule noi sau folosite.
  Tipul de garantie solicitat difera uneori in functie de solutia de finantare aleasa. De regula, la imprumuturile pe perioade mai mari de 5 ani, structura garantiilor trebuie sa cuprinda si spatii rezidentiale. De asemenea, trebuie avut in vedere ca garantia trebuie sa acopere, de cele mai multe ori, integral valoarea creditului, iar in unele cazuri, chiar mai mult.

  Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

  Comparații

  Asigurări RCA

  Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  Compară

  TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

  Calculatoare

  Credit maxim

  Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

  Rate credit

  Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

  Refinanțare credit

  Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul

  Comparații

  Asigurări RCA

  Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

  Compară

  Info Financiar