Care sunt conditiile de acordare a creditelor?

Una dintre conditiile de baza pentru ca o intreprindere sa aiba acces la credit este sa functioneze de cel putin un an. Indiferent de imprumutul solicitat, firma trebuie sa fi inregistrat situatiile financiare la autoritatile fiscale, pe o perioada care sa acopere minim un an financiar complet. De cele mai multe ori, acesta este un criteriu eliminatoriu. Daca firma are o existenta mai mica de un an, bancile considera ca aprecierea riscului de neplata este dificil de realizat, iar intreprinderea este inclusa in categoria start-up.

Situatia financiara este, de asemenea, extrem de importanta in luarea decizei de finantare. Banca urmareste ca indicatorii financiari sa aiba o evolutie pozitiva, iar capacitatea de rambursare sa permita plata ratelor, fara ca firma sa fie nevoita sa faca un efort financiar iesit din comun. Mai simplu spus, rata lunara poate fi egala cel mult cu diferenta dintre veniturile lunare (de exemplu, incasari din vanzari, chirii, etc) si cheltuielile lunare (plata marfurilor, utilitatilor, a ratelor de leasing si a altor rate la credite).

Bancile ofera atat credite in lei cat si in valute, cum ar fi euro sau francul elvetian. In general, se recomanda insa contractarea unui imprumut in moneda in care se obtin veniturile, pentru a evita riscul valutar.

Rambursarea creditului se face, in mod normal, in rate lunare, dar in functie de specificul activitatii, se poate restructura graficul de plata ca ratele sa fie platite trimestrial sau chiar anual.

Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Expira RCA-ul?

Compara ofertele si cumpara asigurarea direct pe Conso

ALTE GHIDURI DE INTERES


Garantii financiare

Garantiile Fondului National de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM) se emit la solicitarea institutiilor finantatoare pentru credite aprobate. Pentru finantari de pana la 400.000 lei, garantia Fondului se poate obtine in maxim 48 ore. Cine poate solicita garantii financiare, cum se obtin si ce credite pot fi garantate, cat costa garantiile

Restructurare credite

Restructurarea unui credit la firmele care intampina probleme de rambursare este o alternativa demna de luat in seama pentru a evita executarea silita a garantiilor. In ce conditii se restructureaza creditul, ce este rescandentarea, ce este reesalonarea si refinantarea, ce se poate face daca statul intarzie plata si ce solutii de restructurare mai

Plan de afaceri

Planul de afaceri este foarte important atunci cand te decizi sa incepi o afacere. Cum faci un plan de afaceri, cum aleg domeniul de activitate, analiza break-even, cum poti imbunatti performantele si care este investitia necesara in Ghidul complet Plan de afaceri.

Ai nevoie de un credit?

ALTE ARTICOLE


Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta
Pachetele ING FIX te ajuta sa ramai concentrat pe afacerea ta

Predictibilitatea este una dintre principalele nevoi ale antreprenorilor romani. Mai ales in contextul local de afaceri, care este unul dinamic si pe alocuri imprevizibil.

1 Noiembrie 2021 | Articol sponsorizat

IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor
IMM Factor ajuta micile afaceri cu probleme la incasarea facturilor

Dupa IMM Invest si IMM Leasing, IMM Factor este al treilea program guvernamental ce incearca sa sprijine micile afaceri in cautare de finantari.

1 Septembrie 2020 | IMM

Alternative de finantare pentru companiile mici
Alternative de finantare pentru companiile mici

Pentru micile afaceri care au nevoie de finantare, pe langa mai cunoscutul program guvernamental IMM Invest, a aparut recent si IMM Leasing, iar bancile au la randul lor scheme de finantare cu bani europeni.

29 Iulie 2020 | IMM

Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Mai multe articole

Inapoi sus