top banner

Cumparaturi online cu cardul

Cum se poate contesta o tranzactie online?

Cuprins
  Potrivit Regulamentul BNR nr. 6 din 2006, detinatorul de card poate suporta o pierdere de cel mult echivalentul a 150 euro, in cazul in care se fac tranzactii frauduloase cu cardul sau. Mai mult, daca fraudele se produc dupa momentul anuntarii bancii de pierderea sau furtul cardului, atunci banca va suporta in intregime pierderile.  
  Iar atunci cand cardul este folosit fara a fi prezentat fizic si fara identificarea electronica a acestuia (prin PIN, coduri de acces, etc), detinatorul nu suporta nici o pierdere, chiar daca fraudele s-au produs inainte ca banca sa fie anuntata de pierderea sau furtul cardului. Singura conditie este ca utilizatorul sa nu fi actionat cu neglijenta (ex. sa nu noteze parola/codul PIN pe card sau intr-un document alaturat, etc). 
  Pe langa aceste prevederi generale, tranzactiile 3D Secure beneficiaza de un tratament preferential. In cazul in care un card inrolat in 3D Secure este folosit pe internet la un site din afara tarii non-3D Secure, atunci comerciantul suporta eventualele fraude. 
  De asemenea, daca o banca este inrolata, iar cardurile sale sunt folosite intr-un magazin 3D Secure, atunci banca suporta pierderile aparute. 
  Cea mai important regula de securitate este insa monitorizarea extrasului de cont cel putin o data pe luna. Daca in extrasul de cont apare o tranzactie pe care nu o recunoasteti, trebuie sa contactati banca si sa refuzati plata.

  Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

  Comparații

  Carduri de credit

  Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
  Compară

  TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

  Calculatoare

  Rambursare card de credit

  Calculează suma lunară pe care trebuie să o rambursezi și care este costul dacă platești doar suma minimă

  Comparații

  Carduri de credit

  Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

  Compară

  Info Financiar