top banner

Cumparaturi online cu cardul

Cum se fac cumparaturi online?

Cuprins
  Doriti sa cumparati un produs sau serviciu de pe Internet si nu stiti cum? Este foarte simplu. Sunt doar cativa pasi de urmat:
  Pasul 1: Apasati butonul “Adauga in cos” (sau “Cumpara”) din dreptul produsului/serviciului pe care doriti sa il cumparati. Unele site-uri afiseaza continutul cosului de cumparaturi, altele nu. Urmati instructiunile pentru fiecare caz in parte.
  In continuare, comerciantul va va solicita completarea unui formular cu adresa de livrare si informatiile necesare pentru facturare. Unele site-uri cer sa va inregistrati si sa introduceti o serie de date de identificare inainte de a continua procesul de cumparare. Veti primi un nume si o parola care va va da acces intr-un cont unde de cele mai multe ori veti putea vedea istoricul comenzilor dvs. si veti putea urmari comanda. 
  Pasul 2: Alegeti modalitatea de plata in functie de optiunile oferite de site-ul de unde doriti sa cumparati: plata prin carte de credit/debit, PayPal, transfer bancar sau ramburs (plata la livrare).
  In cazul platilor online prin card, urmeaza o pagina securizata, apartinand procesatorului, unde veti introduce datele cardului cu care doriti sa achitati contravaloarea comenzii.
  Datele necesare realizarii tranzactiei sunt:
  •  numarul cardului; 
 •  data expirarii
 •  codul CVV2 sau CVC2 (in cazul in care cardul dumneavoastra are un astfel de cod)
 •  parola 3D secure (daca aveti un card inrolat in sistemul 3D Secure)
 • Pasul 3: Daca informatiile furnizate sunt corecte si daca in contul de card aveti fonduri suficiente pentru a acoperi valoarea comenzii, veti primi un mesaj de aprobare a tranzactiei. In acest moment suma aferenta tranzactiei este blocata (nu o puteti folosi), fara a fi inca debitata de pe cardul Dvs. 
   
  Pasul 4: Comerciantul este notificat de aprobarea comenzii si pregateste livrarea. Dupa efectuarea livrarii si notificarea acesteia catre procesator, se debiteaza efectiv suma blocata de pe cardul dumneavoastra. Atunci cand trimiteti o comanda online, completati cu atentie toate datele personale cerute in formularul de comanda.
  Un aspect foarte important este adresa de email unde veti primi toate detaliile referitoare la comanda dumneavoastra, precum si comunicarile ulterioare cu comerciantul la care ati plasat comanda. La incheierea comenzii aveti posibilitatea de a tipari factura proforma care va contine toate detaliile tranzactiei.

  Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

  Comparații

  Carduri de credit

  Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
  Compară

  TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

  Calculatoare

  Rambursare card de credit

  Calculează suma lunară pe care trebuie să o rambursezi și care este costul dacă platești doar suma minimă

  Comparații

  Carduri de credit

  Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

  Compară

  Info Financiar