top banner

Carduri cu cip

Cum schimba cipul modul in care platesc cu cardul?

Cuprins
  Pentru a face o plata, cardurile cu banda magnetica sunt trecute printr-un dispozitiv special, care citeste informatiile de pe banda. Apoi, in functie de tipul cardului, posesorului i se solicita introducerea codului PIN si/sau semnatura pe chitanta.
  In schimb, atunci cand se face o tranzactie cu un card cu cip, acesta se introduce in dispozitiul de citire, unde ramane pe toata durata tranzactiei.
  Totodata, cipul creeaza posibilitatea ca platile cu cardul sa se faca mai repede. In prezent, fiecare tranzactie cu cardul efectuata pe teritoriul tarii noastre trebuie autorizata de banca emitenta. Terminalul de la comerciant se conecteaza la sistemul informatic al bancii pentru a obtine aprobarea, ceea ce necesita timp. Cardul cu cip permite insa ca autorizarea sa se faca de catre cip, iar platile sa se deruleze mai repede.
  Clientul poate folosi cardul cu cip pentru a face un anumit numar de tranzactii offline. La atingerea acestui prag, ultimul terminal POS la care se face o plata cu cardul se conecteaza la sistemul informatic al bancii emitente, care este informata cu aceasta ocazie de numarul tuturor tranzactiilor precedente, autorizate offline.

  Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

  Comparații

  Carduri de credit

  Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
  Compară

  TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

  Calculatoare

  Rambursare card de credit

  Calculează suma lunară pe care trebuie să o rambursezi și care este costul dacă platești doar suma minimă

  Comparații

  Carduri de credit

  Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

  Compară

  Info Financiar