top banner

Biroul de Credit

Mai pot obtine credit daca am avut restante?

Cuprins
  Decizia de creditare apartine exclusiv creditorilor. Acestia au obligatia legala de a identifica riscul de neplata inainte de acordarea creditului.

  Comportamentul la plata ratelor, inregistrat in ultimii 4 ani, ii arata creditorului in ce mod solicitantul de credit se va comporta la plata ratelor creditului pe care il solicita. Daca in trecut o persoana a avut restante la plata creditului, este foarte posibil ca aceasta sa plateasca cu intarziere creditul pe care il solicita sau, dupa caz, sa nu il plateasca. 

  De aceea, creditorii pot refuza acordarea creditului atunci cand constata ca in Raportul de Credit sunt inregistrate intarzieri la plata ratelor, deoarece acestia nu doresc sa acorde credit persoanelor care, in trecut,  nu si-au platit ratele la timp.

  Cu toate acestea, trebuie retinut faptul ca existenta restantelor in Raportul de Credit nu inseamna ca cererea de credit va fi respinsa. 

  Fiecare creditor isi stabileste propriile conditii de creditare, astfel ca este posibil ca un creditor sa refuze acordarea unui credit unei persoane care a avut in trecut restante, in timp ce un alt creditor ii va da credit. Desigur, este importanta valoarea si numarul restantelor.

  Chiar daca informatiile despre restante sunt pastrate 4 ani in Raportul de Credit, in cazul in care doriti sa obtineti un nou credit in aceasta perioada, achitarea restantei va reprezenta un factor pozitiv in decizia creditorului.

  Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

  Comparații

  Credite nevoi personale

  Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
  Compară

  TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

  Calculatoare

  Credit maxim

  Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

  Rate credit

  Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

  Refinanțare credit

  Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul

  Comparații

  Credite nevoi personale

  Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

  Compară

  Info Financiar