top banner

Asigurarea obligatorie de locuinta

Mai am nevoie de o asigurare facultativa?

Cuprins

  Avand in vedere ca polita obligatorie acopera daune produse numai ca urmare a unor dezastre naturale, acest lucru presupune ca locuintele raman expuse la o serie de alte riscuri, cum ar fi incendii, explozii, furt, caderea accidentala a unor corpuri sau avarierea instalatiilor electrice, electronice si electrocasnice.

  Mai mult, daca inundatia provine de la un vecin sau de la o teava sparta din propriul apartament, aceaste pagube nu pot fi despagubite prin aceasta polita.
  In plus, trebuie stiut ca asigurarea include numai despagubirea constructiei, nu si bunurile aflate in interiorul acesteia.
  Iar in cazul producerii unuia dintre cele 3 riscuri acoperite de polita obligatorie, despagubirile s-ar putea sa nu acopere valoarea totala a pagubelor. Suma asigurata este 20.000 euro, iar valoarea despagubirilor nu va depasi acest prag.
  Pentru a beneficia de o suma asigurata mai mare, dar si de acoperirea unor riscuri mai extinse este necesara incheierea unei polite de asigurare facultative. In cazul celor 3 riscuri asigurate prin polita obligatorie, asigurarea facultativa va include o fransiza de 20.000 euro (respectiv 10.000 euro, in functie de tipul constructiei), astfel ca cele doua asigurari nu se suprapun, ci sunt complementare.

  Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

  Comparații

  Asigurări RCA

  Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  Compară

  TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

  Calculatoare

  Credit maxim

  Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

  Rate credit

  Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

  Refinanțare credit

  Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul

  Comparații

  Asigurări RCA

  Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

  Compară

  Info Financiar