top banner

Asigurari RCA

Ce este polita RCA?

Cuprins
  Polita de asigurare pentru raspundere civila auto (RCA) este obligatorie pentru posesorii de autoturisme. Prin intermediul ei, se acorda despagubiri pentru prejudiciile produse prin accidente, din culpa soferului care a condus autovehiculul.

  Pentru a putea circula cu masina, ai nevoie de RCA. Asigurarea RCA este obligatorie pentru orice vehicul, cu sau fara propulsie proprie, destinat deplasarii pe uscat, inclusiv remorci, pentru care exista obligatia legala de inmatriculare sau inregistrare. 

  Exceptie fac bicicletele si vehiculele cu tractiune animala. De asemenea, vehiculele pe sine sunt exceptate, mai putin tramvaiele, care trebuie sa aiba RCA.

  Scopul asigurarii RCA este sa acopere prejudiciile generate in cazul in care esti vinovat de producerea unui accident. Daunele suferite de propriul autoturism nu sunt acoperite de polita RCA. Aceste riscuri sunt acoperite de asigurarea facultativa Casco, care acopera costurile avariilor in cazul in care tu esti cel care a cauzat accidentul.

  Cand pot repara masina pe RCA?

  Iti poti repara masina cu ajutorul politei RCA, doar daca vinovat de producerea accidentului este un alt sofer. In acest caz, asigurarea RCA a soferului vinovat iti va permite sa acoperi costurile reparatiei prorpriului autoturism.

  Asigurarea RCA este valabila pe teritoriul Romaniei, precum si pe teritorilul statelor din Spatiul Economic European. Unele polite RCA acopere inclusiv state din Europa de Sud-Est, care nu sunt inca membre ale UE.

  Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

  Comparații

  Asigurări RCA

  Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  Compară

  TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

  Calculatoare

  Credit maxim

  Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

  Rate credit

  Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

  Refinanțare credit

  Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul

  Comparații

  Asigurări RCA

  Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

  Compară

  Info Financiar