top banner

IMM-urile pot lua credite de la BCR cu garantii europene

10 Martie 2011 | Autor: Conso

BCR a lansat un credit pentru IMM-uri, inclusiv start-up-uri, pentru care garantia aferenta este gratuita, pusa la dispozitie de Fondul European de Investitii, si reprezinta 80% din imprumut.
Facilitatea va fi disponibila pe o perioada de 2 ani, iar plafonul total de care banca dispune este de 212,5 de milioane euro.
Garantia este pusa la dispozitie prin Initiativa Jeremie, implementata in Romania in cadrul Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivatii Economice”, cu fonduri puse la dispozitie de Fondul European de Dezvoltare Regionala.
Aplicantii eligibili trebuie sa fie inregistrati in Romania si sa isi desfasoare activitatea ca microintreprinderi ori intreprinderi mici si mijlocii, avand mai putin de 250 de angajati. Cifra de afaceri anuala nu trebuie sa depaseasca 50 milioane euro, iar valoarea anuala totala a activelor - 43 milioane euro.
In principal activitatile care vor putea fi finantate in cadrul acestei facilitati sunt cele din industrie, comert, constructii, turism, servicii.
”Pentru garantia Jeremie, comisionul de garantare este 0 (zero), garantia fiind obtinuta direct de la BCR. Ne dorim sa putem acorda in special credite destinate dezvoltarii afacerilor pe termen lung. Garantia Jeremie este o garantie de portofoliu acordata in cadrul Schemei transparente de ajutor de minimis sub forma de garantii de portofoliu de credite, ca parte integranta a implementarii initiativei Jeremie in Romania”, a declarat Ramona Ivan, director executiv al Directiei Institutii Financiare din cadrul BCR.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Fonduri europene

Alte Articole

Granturi de 1 miliard euro pentru micile afaceri lovite de pandemie

Granturi de 1 miliard euro pentru micile afaceri lovite de pandemie

Ordonanta de urgenta care prevede acordarea de sprijin din bani europeni pentru IMM-urile afectate de pandemie in cadrul schemelor de ajutor de stat a fost publicata în 6 august in Monitorul Oficial.

14 Aug 2020 | Fonduri europene

Beneficiarii de fonduri UE care nu au primit sumele la timp beneficiaza de facilitati fiscale

Beneficiarii fondurilor europene care nu si-au primit sumele la timp de la autoritati vor fi scutiti de la plata penalitatilor percepute pentru obligatiile fiscale neachitate la timp.

30 Mai 2013 | Fonduri europene

Prefinantarea agentiilor de dezvoltare regionala creste la 35%

Nivelul prefinantarilor acordate inmtr-o singura transa catre cele 8 Agentii de DEzvoltare Regionala a fost majorat la 35%, de la nivelul anterior de 10%.

16 Mai 2013 | Fonduri europene

Beneficiarii POSDRU vor depune doar documente in format electronic pentru a-si incasa banii

Beneficiarii de fonduri europene contractate prin POSDRU vor depune documente justificative doar in format electronic pentru decontarea cheltuielilor eligibile efectuate in cadrul proiectelor.

18 Apr 2013 | Fonduri europene

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul