IMM-urile pot lua credite de la BCR cu garantii europene

BCR a lansat un credit pentru IMM-uri, inclusiv start-up-uri, pentru care garantia aferenta este gratuita, pusa la dispozitie de Fondul European de Investitii, si reprezinta 80% din imprumut.


Facilitatea va fi disponibila pe o perioada de 2 ani, iar plafonul total de care banca dispune este de 212,5 de milioane euro.

Garantia este pusa la dispozitie prin Initiativa Jeremie, implementata in Romania in cadrul Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivatii Economice”, cu fonduri puse la dispozitie de Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Aplicantii eligibili trebuie sa fie inregistrati in Romania si sa isi desfasoare activitatea ca microintreprinderi ori intreprinderi mici si mijlocii, avand mai putin de 250 de angajati. Cifra de afaceri anuala nu trebuie sa depaseasca 50 milioane euro, iar valoarea anuala totala a activelor - 43 milioane euro.

In principal activitatile care vor putea fi finantate in cadrul acestei facilitati sunt cele din industrie, comert, constructii, turism, servicii.

”Pentru garantia Jeremie, comisionul de garantare este 0 (zero), garantia fiind obtinuta direct de la BCR. Ne dorim sa putem acorda in special credite destinate dezvoltarii afacerilor pe termen lung. Garantia Jeremie este o garantie de portofoliu acordata in cadrul Schemei transparente de ajutor de minimis sub forma de garantii de portofoliu de credite, ca parte integranta a implementarii initiativei Jeremie in Romania”, a declarat Ramona Ivan, director executiv al Directiei Institutii Financiare din cadrul BCR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Fonduri europene


Cum poti deveni actionar la cel mai mare transportator fluvial de marfuri pe Dunare
Cum poti deveni actionar la cel mai mare transportator fluvial de marfuri pe Dunare

Din 24 mai si pana pe 4 iunie investitorii pot subscrie actiuni aferente ofertei publice Transport Trade Services (TTS) la un pret cuprins intre 19 si 21 lei/actiune. Elemente cheie: PER de 13, indatorare redusa, stabilizare a cotatiilor post IPO, suma minima de participare 5.040 lei.

24 Mai 2021 | Auto

Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele
Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele

Autoritatile au majorat sumele alocate programelor Rabla pentru autoturisme si electrocasnice vechi si au crescut primele de casare.

25 Martie 2021 | Auto

O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor
O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor

Randamentele oferite populatiei in februarie sunt cu 0,2-0,25 puncte procentuale sub cele aferente titlurilor din ianuarie, pentru scadente comparabile, iar fata de februarie 2020 scaderea depaseste un punct procentual.

8 Februarie 2021 | Auto

Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?
Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?

Bancile Centrale din regiune lupta cu pandemia cu arme neconventionale, iar masurile luate ar putea merge de la achizitia de titluri de stat pana la credite acordate direct populatiei, achizitia de obligatiuni corporative sau dobanzi negative.

23 Noiembrie 2020 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus