top banner

Delapidarea fondurilor UE duce la arestari in Italia

20 Mai 2011 | Autor: Conso

Procurorii OLAF, asistati de autoritatile italiene, au arestat doua persoane care isi insusisera 3 milioane de euro din fonduri UE destinate ajutoarelor umanitare.
Cei doi au actionat prin intermediul unei companii care a primit in jur de 10 milioane de euro de la Uniunea Europeana, in vederea furnizarii de bunuri in tari in curs de dezvoltare.
Din aceasta suma, utilizand acte false, cei doi si-ar fi insusit aproximativ 3 milioane euro. Investigatia autoritatilor italiene a avut la baza o informare din partea OLAF (Oficiul European de Lupta Anti-Frauda) care a cercetat modul in care compania italiana a utilizat banii obtinuti din fondurile UE.
“Acest caz demonstreaza cat de eficient pot conlucra OLAF, Comisia Europeana si serviciile de investigatie ale statului membru in vederea descoperirii si incriminarii delicventilor. Sunt convins ca acest caz va constitui si un mijloc de intimidare”, a precizat Giovanni Kessler, directorul general al OLAF.
In Romania, OLAF deruleaza o investigatie privind modul in care au fost utilizate fondurile de pre-aderare SAPARD in industria alimentara si de prelucrare a carnii.
“In cazul investigatiilor finalizate, concluziile au fost transmise catre autoritatile romane (Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit) pentru recuperarea sumelor aferente”, au precizat pentru Conso.ro reprezentantii OLAF.
In cazurile unde au existat probe privind o posibila frauda, autoritatile judiciare au fost informate pentru inceperea procedurilor specifice.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Fonduri europene

Alte Articole

Granturi de 1 miliard euro pentru micile afaceri lovite de pandemie

Granturi de 1 miliard euro pentru micile afaceri lovite de pandemie

Ordonanta de urgenta care prevede acordarea de sprijin din bani europeni pentru IMM-urile afectate de pandemie in cadrul schemelor de ajutor de stat a fost publicata în 6 august in Monitorul Oficial.

14 Aug 2020 | Fonduri europene

Beneficiarii de fonduri UE care nu au primit sumele la timp beneficiaza de facilitati fiscale

Beneficiarii fondurilor europene care nu si-au primit sumele la timp de la autoritati vor fi scutiti de la plata penalitatilor percepute pentru obligatiile fiscale neachitate la timp.

30 Mai 2013 | Fonduri europene

Prefinantarea agentiilor de dezvoltare regionala creste la 35%

Nivelul prefinantarilor acordate inmtr-o singura transa catre cele 8 Agentii de DEzvoltare Regionala a fost majorat la 35%, de la nivelul anterior de 10%.

16 Mai 2013 | Fonduri europene

Beneficiarii POSDRU vor depune doar documente in format electronic pentru a-si incasa banii

Beneficiarii de fonduri europene contractate prin POSDRU vor depune documente justificative doar in format electronic pentru decontarea cheltuielilor eligibile efectuate in cadrul proiectelor.

18 Apr 2013 | Fonduri europene

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul