Delapidarea fondurilor UE duce la arestari in Italia

Procurorii OLAF, asistati de autoritatile italiene, au arestat doua persoane care isi insusisera 3 milioane de euro din fonduri UE destinate ajutoarelor umanitare.


Cei doi au actionat prin intermediul unei companii care a primit in jur de 10 milioane de euro de la Uniunea Europeana, in vederea furnizarii de bunuri in tari in curs de dezvoltare.

Din aceasta suma, utilizand acte false, cei doi si-ar fi insusit aproximativ 3 milioane euro. Investigatia autoritatilor italiene a avut la baza o informare din partea OLAF (Oficiul European de Lupta Anti-Frauda) care a cercetat modul in care compania italiana a utilizat banii obtinuti din fondurile UE.

“Acest caz demonstreaza cat de eficient pot conlucra OLAF, Comisia Europeana si serviciile de investigatie ale statului membru in vederea descoperirii si incriminarii delicventilor. Sunt convins ca acest caz va constitui si un mijloc de intimidare”, a precizat Giovanni Kessler, directorul general al OLAF.

In Romania, OLAF deruleaza o investigatie privind modul in care au fost utilizate fondurile de pre-aderare SAPARD in industria alimentara si de prelucrare a carnii.

“In cazul investigatiilor finalizate, concluziile au fost transmise catre autoritatile romane (Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit) pentru recuperarea sumelor aferente”, au precizat pentru Conso.ro reprezentantii OLAF.

In cazurile unde au existat probe privind o posibila frauda, autoritatile judiciare au fost informate pentru inceperea procedurilor specifice.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

SONDAJ CONSO

Parerea ta conteaza!


Samsung Galaxy Tab

Dorim sa stim parerea ta despre serviciile oferite de Conso.

Participa la un scurt sondaj si vei fi automat inscris intr-o tragere la sorti.
Marele premiu: o tableta Samsung Galaxy Tab S5e.

Particip la sondaj Detalii sondaj

ALTE ARTICOLE - Fonduri europene


Se strang nori negri pe cerul economiei romanesti
Se strang nori negri pe cerul economiei romanesti

Cu un deficit bugetar in crestere si cu dobanzi de refinantare a datoriei publice printre cele mai mari din Europa, cu un buget ale carui venituri merg aproape exclusiv pe plata salariilor si pensiilor, viitorul economiei romanesti nu suna deloc bine iar ajustarile dure ne pandesc dupa colt.

10 Septembrie 2020 | Auto

OTP Leasing lanseaza campania “6 luni perioada de gratie” pentru companii
OTP Leasing lanseaza campania “6 luni perioada de gratie” pentru companii

OTP Leasing Romania, cu o experienta de peste 12 ani in domeniul leasingului financiar, ramane un partener de incredere al afacerilor locale. Tinand cont de nevoile curente din mediul de business, OTP Leasing lanseaza o campanie pentru noile contracte de leasing menita sa sprijine relansarea activitatii economice.

6 Iulie 2020 | Articol sponsorizat

Programul Rabla 2020: Cum puteti profita la maxim?
Programul Rabla 2020: Cum puteti profita la maxim?

Renault, Ford, Dacia, Toyota, Volkswagen, Nissan, Suzuki sunt pe primele locuri la intalnirile cu click-urile clientilor la cautarea pe Google dupa “programul Rabla 2020” intr-un an in care, in premiera, si posesorii de motociclete vechi pot aplica pentru schimbarea lor cu unele noi, chiar cu unele electrice.

11 Mai 2020 | Auto

Conso te ajuta sa obtii finantari auto prin OTP Leasing
Conso te ajuta sa obtii finantari auto prin OTP Leasing

Conso a extins sectiunea de Leasing auto, prin adaugarea unui nou partener, OTP Leasing. Compania ofera finantari in leasing auto pentru persoane juridice, clientii putand solicita finantare direct de pe Conso.

6 Noiembrie 2019 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus