Delapidarea fondurilor UE duce la arestari in Italia

Procurorii OLAF, asistati de autoritatile italiene, au arestat doua persoane care isi insusisera 3 milioane de euro din fonduri UE destinate ajutoarelor umanitare.


Cei doi au actionat prin intermediul unei companii care a primit in jur de 10 milioane de euro de la Uniunea Europeana, in vederea furnizarii de bunuri in tari in curs de dezvoltare.

Din aceasta suma, utilizand acte false, cei doi si-ar fi insusit aproximativ 3 milioane euro. Investigatia autoritatilor italiene a avut la baza o informare din partea OLAF (Oficiul European de Lupta Anti-Frauda) care a cercetat modul in care compania italiana a utilizat banii obtinuti din fondurile UE.

“Acest caz demonstreaza cat de eficient pot conlucra OLAF, Comisia Europeana si serviciile de investigatie ale statului membru in vederea descoperirii si incriminarii delicventilor. Sunt convins ca acest caz va constitui si un mijloc de intimidare”, a precizat Giovanni Kessler, directorul general al OLAF.

In Romania, OLAF deruleaza o investigatie privind modul in care au fost utilizate fondurile de pre-aderare SAPARD in industria alimentara si de prelucrare a carnii.

“In cazul investigatiilor finalizate, concluziile au fost transmise catre autoritatile romane (Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit) pentru recuperarea sumelor aferente”, au precizat pentru Conso.ro reprezentantii OLAF.

In cazurile unde au existat probe privind o posibila frauda, autoritatile judiciare au fost informate pentru inceperea procedurilor specifice.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Fonduri europene


Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele
Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele

Autoritatile au majorat sumele alocate programelor Rabla pentru autoturisme si electrocasnice vechi si au crescut primele de casare.

25 Martie 2021 | Auto

O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor
O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor

Randamentele oferite populatiei in februarie sunt cu 0,2-0,25 puncte procentuale sub cele aferente titlurilor din ianuarie, pentru scadente comparabile, iar fata de februarie 2020 scaderea depaseste un punct procentual.

8 Februarie 2021 | Auto

Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?
Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?

Bancile Centrale din regiune lupta cu pandemia cu arme neconventionale, iar masurile luate ar putea merge de la achizitia de titluri de stat pana la credite acordate direct populatiei, achizitia de obligatiuni corporative sau dobanzi negative.

23 Noiembrie 2020 | Auto

Titlurile de stat au ajuns sa se concureze intre ele
Titlurile de stat au ajuns sa se concureze intre ele

In aceasta luna se pot subscrie titluri de stat atat prin Trezorerie, cat si prin bancile si brokerii care intermediaza listarea la bursa a acestor instrumente.

19 Noiembrie 2020 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus