CEC a cofinantat 5.800 de proiecte europene pana in prezent

CEC Bank a acordat 5.848 credite de cofinantare a proiectelor europene pana la finalul lui 2010. De asemenea, jumatate din portofoliul de credite al bancii este reprezentat de credite catre companii.


Valoarea totala a granturilor s-a ridicat la 1,5 miliarde lei, aproximativ 20% din totalul granturilor acordate in 2010 firmelor romanesti.

De asemenea, CEC Bank a reusit sa redirectioneze fondurile din finantarea populatiei catre sustinerea companiilor si administratiilor locale.

“Dintr-o institutie care dadea credite cu preponderenta la persoane fizice, am ajuns in 2010 sa ne atingem un obiectiv important. Jumatate din portofoliul de credite este acordat catre persoane juridice”, a precizat Radu Ghetea, presedintele CEC Bank.

Cea mai mare pondere o reprezinta creditele acordate firmelor care activeaza in comert, si anume 20% din totalul imprumuturilor catre companii. Pe locul doi se situeaza domeniul agriculturii, catre care s-au indreptat 17% din imprumuturile acordate persoanelor juridice.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Fonduri europene


Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei
Leasingul operational a intrat in vizorul Consiliului Concurentei

Consiliul Concurentei a impus in august noi reguli privind modul in care companiile fac schimb de informatii legate de clienti, astfel incat sa fie ingreunate strategiile de impartire a pietei si fixarea anumitor preturi, care constituie practici anticoncurentiale.

2 Septembrie 2021 | Auto

Cum poti deveni actionar la cel mai mare transportator fluvial de marfuri pe Dunare
Cum poti deveni actionar la cel mai mare transportator fluvial de marfuri pe Dunare

Din 24 mai si pana pe 4 iunie investitorii pot subscrie actiuni aferente ofertei publice Transport Trade Services (TTS) la un pret cuprins intre 19 si 21 lei/actiune. Elemente cheie: PER de 13, indatorare redusa, stabilizare a cotatiilor post IPO, suma minima de participare 5.040 lei.

24 Mai 2021 | Auto

Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele
Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele

Autoritatile au majorat sumele alocate programelor Rabla pentru autoturisme si electrocasnice vechi si au crescut primele de casare.

25 Martie 2021 | Auto

O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor
O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor

Randamentele oferite populatiei in februarie sunt cu 0,2-0,25 puncte procentuale sub cele aferente titlurilor din ianuarie, pentru scadente comparabile, iar fata de februarie 2020 scaderea depaseste un punct procentual.

8 Februarie 2021 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus