Boc vrea sa faca publice neregulile descoperite in cazul absorbtiei fondurilor europene

Premierul Emil Boc a cerut ministrilor sa faca publice eventualele nereguli rezultate in urma procesului de verificare a gradului de absobtie a fondurilor europene, precum si corectiile aplicate.


Raportarea privind rezultatele controalelor de reverificare a  procedurilor de achizitii publice pentru proiectele europene aflate in derulare va fi facuta periodic.

”Niciun proiect aflat in implementare nu va avea de suferit ca urmare a realizarii acestor verificari, daca beneficiarii au respectat procedurile legale”, a afirmat premierul Emil Boc.

Boc a mai precizat ca finantarile de la buget pentru proiecte europene se vor derula fara intarziere, iar verificarea procedurilor de licitatie se va face pentru a evita pierderea fondurilor europene.

”Toate resursele financiare necesare implementarii proiectelor europene vor fi asigurate cu prioritate”, a precizat Boc.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Fonduri europene


Cum poti deveni actionar la cel mai mare transportator fluvial de marfuri pe Dunare
Cum poti deveni actionar la cel mai mare transportator fluvial de marfuri pe Dunare

Din 24 mai si pana pe 4 iunie investitorii pot subscrie actiuni aferente ofertei publice Transport Trade Services (TTS) la un pret cuprins intre 19 si 21 lei/actiune. Elemente cheie: PER de 13, indatorare redusa, stabilizare a cotatiilor post IPO, suma minima de participare 5.040 lei.

24 Mai 2021 | Auto

Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele
Programele Rabla din 2021 si-au majorat consistent bugetele

Autoritatile au majorat sumele alocate programelor Rabla pentru autoturisme si electrocasnice vechi si au crescut primele de casare.

25 Martie 2021 | Auto

O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor
O noua transa de titluri de stat, o noua reducere a dobanzilor

Randamentele oferite populatiei in februarie sunt cu 0,2-0,25 puncte procentuale sub cele aferente titlurilor din ianuarie, pentru scadente comparabile, iar fata de februarie 2020 scaderea depaseste un punct procentual.

8 Februarie 2021 | Auto

Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?
Ce-ar fi sa luam credite direct de la BNR?

Bancile Centrale din regiune lupta cu pandemia cu arme neconventionale, iar masurile luate ar putea merge de la achizitia de titluri de stat pana la credite acordate direct populatiei, achizitia de obligatiuni corporative sau dobanzi negative.

23 Noiembrie 2020 | Auto

Mai multe articole

Inapoi sus