Vasilescu, BNR: Soarta deponentilor Bank of Cyprus este inca incerta

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu spune ca nu este clar deocamdata ce se va intampla cu persoanele care au facut depozite mai mari de 100.000 la sucursala Bank of Cyprus din Romania.


In prezent, activitatea sucursalei este suspendata pana pe 21 aprilie 2013, in speranta ca se va gasi un cumparator care sa preia activitatea bancii din Romania, arata Vasilescu, intr-un articol publicat in Ziarul Financiar.

Daca acest lucru se va intampla, niciun deponent nu va pierde niciun leu, deoarece toate depozitele vor transferate la noua banca.

In caz contrar, deponentii din Romania ar urma sa fie tratati ca si cei din Cipru. Depozitele pana la 100.000 euro sunt garantate de Fondul de garantare din Cipru.

Pentru restul depozitelor, banca centrala din Cipru a anuntat ca deponentii nu vor avea acces la 60% din sumele negarantate, pana in septembrie. Informatiile vehiculate in presa arata ca o parte din sumele negarantate ar putea fi convertite in actiuni sau obligatiuni pentru a recapitaliza banca.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Mai are sens sa economisim in euro?
Mai are sens sa economisim in euro?

Dupa o lunga perioada de stabilitate a cursului de schimb si dobanzi apropiate de zero pentru depozitele la termen in valuta, nu multi si-ar mai pune aceasta intrebare. Totusi, lucrurile se pot schimba pe termen mediu.

26 August 2021 | Depozite

Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management
Programul Fidelis mai tenteaza doar prin componenta de cash-management

Incepand din 22 iunie, populatia are acces la noi emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa, in lei si euro. Randamentele sunt insa in scadere, in ciuda cresterii inflatiei.

22 Iunie 2021 | Depozite

Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite
Conturile de economii recupereaza terenul fata de depozite

Diferenta de randament dintre depozitele la termen si conturile de economii s-a redus treptat, iar avantajele mobilitatii banilor nu sunt de negliljat.

3 Iunie 2021 | Depozite

Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare
Dobanzile real pozitive sunt tot mai rare

Cresterea inflatiei din ultima vreme si estimarile pesimiste ale BNR pentru finalul anului nu au determinat, cel putin deocamdata, o majorare a dobanzilor la termen, bancile avand suficient spatiu de manevra pentru intarzierea acestui pas.

31 Mai 2021 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus