Vasilescu, BNR: Soarta deponentilor Bank of Cyprus este inca incerta

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu spune ca nu este clar deocamdata ce se va intampla cu persoanele care au facut depozite mai mari de 100.000 la sucursala Bank of Cyprus din Romania.


In prezent, activitatea sucursalei este suspendata pana pe 21 aprilie 2013, in speranta ca se va gasi un cumparator care sa preia activitatea bancii din Romania, arata Vasilescu, intr-un articol publicat in Ziarul Financiar.

Daca acest lucru se va intampla, niciun deponent nu va pierde niciun leu, deoarece toate depozitele vor transferate la noua banca.

In caz contrar, deponentii din Romania ar urma sa fie tratati ca si cei din Cipru. Depozitele pana la 100.000 euro sunt garantate de Fondul de garantare din Cipru.

Pentru restul depozitelor, banca centrala din Cipru a anuntat ca deponentii nu vor avea acces la 60% din sumele negarantate, pana in septembrie. Informatiile vehiculate in presa arata ca o parte din sumele negarantate ar putea fi convertite in actiuni sau obligatiuni pentru a recapitaliza banca.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat
Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat

Lansarea unor noi emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie dupa o pauza de 6 luni ofera ocazia de a reface comparatia cu depozitele la termen, dupa noi campanii din partea bancilor si o reducere a randamentelor din partea statului.

7 Iulie 2020 | Depozite

Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online
Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online

Unele banci incurajeaza constituirea depozitelor online cu un supliment de dobanda care poate fi, in unele situatii si in anumite conditii, semnificativ peste dobanda oferita uzual la ghiseu.

3 Iunie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus