top banner

Schemele de garantare a depozitelor nu vor mai fi confundate de clientii britanici

15 Iunie 2012 | Autor: Conso

Clientii din Marea Britianie vor afla mai usor daca banca lor este inclusa in schema nationala de garantare a depozitelor sau beneficiaza de garantii intr-un alt stat membru al UE.
Din cercetarile efectuate, s-a descoperit ca multi consumatori considera ca toate bancile care sunt prezente pe piata locala sunt incluse in schema nationala de garantare a depozitelor. Aceste lucru nu este insa corect.
Daca un client face un depozit la o sucursala straina, a unei banci cu sediul intr-un stat membru al UE, atunci economiile sunt garantate in tara de provenienta a bancii.
Acest principiu se aplica si in Romania, unde mai multe banci functioneaza pe piata locala prin intermediul unor sucursale straine (cum ar fi ING Bank sau Citibank).
“Clientii trebuie sa simta ca banii lor sunt protejati si pentru acest lucru, ei au nevoie sa stie care sunt limitele de despagubire si ce schema de garantare va oferi acoperire in cazul in care o banca sau organizatie cooperatista da faliment”, a precizat directorul pentru banci si organizatii cooperatiste de la Autoritatea pentru Servicii Financiare (FSA), Andrew Bailey.
In acest scop, toate bancile britanice vor fi obligate de la 1 septembrie 2012 sa afiseze postere vizibile in sucursale si pe paginile de internet cu privire la schema de garantare la care participa.
Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Depozite

Alte Articole

Cele mai bune solutii de economisire pe termen scurt

Cele mai bune solutii de economisire pe termen scurt

Depozit la o luna cu optiunea de capitalizare sau cont de economii? Iata cele mai avantajoase solutii pentru cei care nu vor sa isi imobilizeze banii o perioada mai lunga si cauta randamente mai bune decat in cazul contului curent.

21 Iun 2022 | Depozite
Dobanzile la depozite si titluri de stat isi continua cresterea sustinuta

Dobanzile la depozite si titluri de stat isi continua cresterea sustinuta

Noua oferta a Trezoreriei la titlurile de stat pentru populatie este semnificativ peste oferta bancilor la depozite. Insa deja unele banci au ridicat manusa Ministerului Finantelor si au majorat semnificativ dobanzile.

07 Iun 2022 | Depozite
Statul ofera dobanzi mai mici populatiei decat bancilor

Statul ofera dobanzi mai mici populatiei decat bancilor

Dobanzile la care statul se imprumuta de la investitorii institutionali, in lei si valuta, pe piata interna si pe cea externa, sunt semnificativ mai mari decat cele oferite populatiei pentru certificatele de trezorerie.

31 Mai 2022 | Depozite
Dobanzile depozitelor la termen incep sa concureze randamentele obligatiunilor corporative

Dobanzile depozitelor la termen incep sa concureze randamentele obligatiunilor corporative

Sa primesti dobanda de 8-9% parea un vis frumos in urma cu un an, accesibil doar detinatorilor de obligatiuni corporative listate, dar iata ca depozitele la termen au inceput sa se apropie tot mai mult de aceasta borna.

18 Mai 2022 | Depozite

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii