top banner

Schemele de garantare a depozitelor nu vor mai fi confundate de clientii britanici

15 Iunie 2012 | Autor: Conso

Clientii din Marea Britianie vor afla mai usor daca banca lor este inclusa in schema nationala de garantare a depozitelor sau beneficiaza de garantii intr-un alt stat membru al UE.
Din cercetarile efectuate, s-a descoperit ca multi consumatori considera ca toate bancile care sunt prezente pe piata locala sunt incluse in schema nationala de garantare a depozitelor. Aceste lucru nu este insa corect.
Daca un client face un depozit la o sucursala straina, a unei banci cu sediul intr-un stat membru al UE, atunci economiile sunt garantate in tara de provenienta a bancii.
Acest principiu se aplica si in Romania, unde mai multe banci functioneaza pe piata locala prin intermediul unor sucursale straine (cum ar fi ING Bank sau Citibank).
“Clientii trebuie sa simta ca banii lor sunt protejati si pentru acest lucru, ei au nevoie sa stie care sunt limitele de despagubire si ce schema de garantare va oferi acoperire in cazul in care o banca sau organizatie cooperatista da faliment”, a precizat directorul pentru banci si organizatii cooperatiste de la Autoritatea pentru Servicii Financiare (FSA), Andrew Bailey.
In acest scop, toate bancile britanice vor fi obligate de la 1 septembrie 2012 sa afiseze postere vizibile in sucursale si pe paginile de internet cu privire la schema de garantare la care participa.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Depozite

Alte Articole

Combinatia ideala pentru parinti: Junior Centenar+depozitul pentru copii

Combinatia ideala pentru parinti: Junior Centenar+depozitul pentru copii

Neactualizarea dobanzilor programului Junior Centenar obliga parintii sa se limiteze la sumele care asigura bonusul oferit de stat, utilizand restul de bani intr-un cont bancar de economii pentru copii.

02 Dec 2022 | Depozite
Ultimele sanse pentru dobanzi mari la depozite

Ultimele sanse pentru dobanzi mari la depozite

Statul semnalizeaza ca vrea sa se imprumute mai ieftin de la populatie in lei, dar mai scump in euro iar noua emisiune Fidelis este concurata puternic de cele mai bune dobanzi bancare la termen in moneda nationala, contrar modului in care decurgeau lucrurile pana acum.

29 Noi 2022 | Depozite
Unde gasim cele mai bune dobanzi in euro?

Unde gasim cele mai bune dobanzi in euro?

Titlurile de stat in euro emise anterior si care se tranzactioneaza cu discount ofera randamente superioare depozitelor la termen.

24 Noi 2022 | Depozite
Este momentul pentru alegerea depozitelor pe termen lung?

Este momentul pentru alegerea depozitelor pe termen lung?

Primul semnal mai consistent de scadere a inflatiei repune pe tapet cautarea momentului optim pentru a face depozite pe scadente mai mari de un an, cele mai bine remunerate.

16 Noi 2022 | Depozite

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii