top banner

Schemele de garantare a depozitelor nu vor mai fi confundate de clientii britanici

15 Iunie 2012 | Autor: Conso

Clientii din Marea Britianie vor afla mai usor daca banca lor este inclusa in schema nationala de garantare a depozitelor sau beneficiaza de garantii intr-un alt stat membru al UE.
Din cercetarile efectuate, s-a descoperit ca multi consumatori considera ca toate bancile care sunt prezente pe piata locala sunt incluse in schema nationala de garantare a depozitelor. Aceste lucru nu este insa corect.
Daca un client face un depozit la o sucursala straina, a unei banci cu sediul intr-un stat membru al UE, atunci economiile sunt garantate in tara de provenienta a bancii.
Acest principiu se aplica si in Romania, unde mai multe banci functioneaza pe piata locala prin intermediul unor sucursale straine (cum ar fi ING Bank sau Citibank).
“Clientii trebuie sa simta ca banii lor sunt protejati si pentru acest lucru, ei au nevoie sa stie care sunt limitele de despagubire si ce schema de garantare va oferi acoperire in cazul in care o banca sau organizatie cooperatista da faliment”, a precizat directorul pentru banci si organizatii cooperatiste de la Autoritatea pentru Servicii Financiare (FSA), Andrew Bailey.
In acest scop, toate bancile britanice vor fi obligate de la 1 septembrie 2012 sa afiseze postere vizibile in sucursale si pe paginile de internet cu privire la schema de garantare la care participa.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Depozite

Alte Articole

Dobanzile titlurilor de stat au inghetat in prima jumatate a anului

Dobanzile titlurilor de stat au inghetat in prima jumatate a anului

In primele 6 luni din 2024 dobanzile la care statul se imprumuta in cadrul programelor Tezaur si Fidelis au batut pasul pe loc in vreme ce bancile au taiat succesiv randamentele depozitelor cu scadente lungi.

19 Iun 2024 | Depozite
La ce dobanzi isi plaseaza banii in banci marile companii?

La ce dobanzi isi plaseaza banii in banci marile companii?

Din raportarile catre investitorii de la BVB putem afla la ce dobanzi sunt plasati banii companiilor din energie si cat de mare e diferenta de randament fata de plasamentele deponentilor standard.

24 Mai 2024 | Depozite
Titlurile de stat migreaza in zona dobanzilor real pozitive

Titlurile de stat migreaza in zona dobanzilor real pozitive

Nu a avut loc o majorare recenta a dobanzilor, ci inflatia a facut pasi inapoi si, cel mai probabil, va continua sa faca si pe viitor, oferind in acest mod castiguri in termeni reali pentru detinatorii de titluri de stat, dar si pentru o parte a depozitelor la termen.

17 Mai 2024 | Depozite
Economisire prin rotunjire plus dobanda

Economisire prin rotunjire plus dobanda

Dupa programele de educatie financiara cu accent pe economisire, bancile isi indeamna clientii sa puna bani deoparte prin rotunjirea sumelor cheltuite zilnic, oferind dobanzi de pana la 4%.

23 Apr 2024 | Depozite

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii